اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

گام نهادن در مسیرافزایش راندمان و خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی

مرکز تحقیقات کاربردی و تولید بذر همچنین در تلاش است تا توسعه پژوهش‌ها با هدف کشت دانه های روغنی، افزایش تولید و خودکفایی در کشور محقق شود.

گام نهادن در مسیرافزایش راندمان و خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، علی‌زمان میرآبادی رئیس مرکز تحقیقات کاربردی و تولید بذر و عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جدیدترین مطلب خود با اشاره به تلاش برای تولید دانه‌های روغنی نوشت: یکی از اقدامات مهم برای حفظ ژن گیاهی کشور، به‌نژادی و افزایش راندمان این گیاهان است. کاری که می‌تواند به افزایش تولید و خودکفایی کشور نیز کمک کند.

این کارها با انجام اقداماتی چون به‌زراعی، به‌نژادی، گیاه‌پزشکی، زیست‌فناوری، بانک بذر و میکروارگانیسم ها و آموزش و ارتباطات قابل اجرا است. انجام تحقیقات و کمک به پژوهش‌های کاربردی این حوزه نیز می تواند راهی اثرگذار برای پاسخ به این نیاز باشد.

نیازسنجی فعالیت ‏های تحقیقاتی مرتبط با دانه‏‌های روغنی، تامین بانک استراتژیک ژن گیاهی و میکروارگانیسم‌های دانه‏ های روغنی، اقدامات به‌زراعی و به‌‏نژادی برای افزایش راندمان کمی و کیفی محصولات روغنی نیز دیگر اقداماتی است که برای تحقق این هدف کاربردی است.

ایجاد شبکه علمی دانه های روغنی با مشارکت و ارتباطات علمی - تحقیقاتی با  تمامی مراکز دانشگاهی و سازمان های دولتی و خصوصی داخلی و خارجی یکی از اقداماتی است که مجموعه آزمایشگاهی ما برای تحقق این اهداف انجام داده است.

ما در این مرکز تلاش کرده‌ایم کارهایی چون شناسایی عوامل خسارت ‏زا از جمله آفات، بیماری‏ها، علف ‏های‏ هرز و عوامل غیر زنده و ارائه طرح‏های تحقیقاتی مرتبط به‌ منظور پیشگیری، کنترل و یا کاهش آسیب آن‌ها، به‌کارگیری روش‏ های نوین زیست‌ فناوری در اصلاح ژنتیکی محصولات دانه روغنی و همچنین تولید و تجاری ‏سازی مواد زیستی برای کنترل عوامل خسارت ‏زا یا افزایش راندمان محصولات را انجام دهیم.

مرکز تحقیقات کاربردی و تولید بذر همچنین در تلاش است تا توسعه پژوهش‌ها با هدف کشت دانه های روغنی، افزایش تولید و خودکفایی در کشور محقق شود. این مرکز در زمینه ارائه خدمات پژوهشی و آزمایشگاهی زمینه را برای توسعه فرآورده‌های روغنی، تولید بذر و پژوهش‌های زیستی فراهم کرده است.

این شرکت به مسیر تولید دانه‌های روغنی قدم گذاشته است و در تلاش برای خودکفایی کشور، میزان تولید را تا رکورد 320 هزار تن در سال 1386 به ثبت رساند،  اما با واگذاری امور خصوصی به بخش دولتی به تدریج از این میزان کاسته شد.

شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، بستری را برای همکاری با دانشگاه ‏ها و مراکز تحقیقاتی دولتی و خصوصی و اجرای طرح های مشترک ایجاد کرده است. با کمک تسهیلات اعتباری شبکه به پژوهشگران و دانشگاهیان، طرح‌های فناور در قالب پایان ‏نامه ‏ها و طرح‏ های تحقیقاتی سازمانی یا خصوصی با قوت بیشتری دنبال می‌شود.

مجموعه ما اقدام به تاسیس بخشی تخصصی به نام مرکز تحقیقات کاربردی و تولید بذر در مازندران کرد که فعالیت اصلی این مرکز تحقیق و پژوهش برای تولید ارقام جدید دانه های روغنی است.

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول