اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

کشتارگاه جونقان به بیت‌المال بازگشت؛ اما اعتمادِ عمومی؟!

به دنبال بازگشت کشتارگاه جونقان به بیت المال، همچنان اعتماد عمومی به دلیل سوءمدیریت‌های گذشته مخدوش مانده است.

کشتارگاه جونقان به بیت‌المال بازگشت؛ اما اعتمادِ عمومی؟!

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد بازگشت کشتارگاه جونقان به دولت خبری بود که در هفته اخیر موجب خوشحالی مردم شد؛ کشتارگاه جونقان یکی از بزرگترین و مجهزترین کشتارگاه‌های خاورمیانه است که در سال۹۷ به بخش خصوصی واگذار و در سال جاری با ابطال واگذاری، مجددا به دولت بازگشت؛ در این گزارش روایتی از این رفت و برگشت و آنچه در این‌ سال‌ها بر این واحد صنعتی گذشته را مرور می‌کنیم.

اپیزود اول؛

مدیریت ضعیف و غیردلسوزانه در جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری باعث شده که یک کشتارگاهی که لقب بزرگترین و مجهزترین کشتارگاه کشور را یدک می‌کشد در استانی که هم خود و هم همسایگانش قطب دامپروری کشور محسوب می‌شوند، زیان‌ده بشود!

بگذارید اینطور بگوییم که دولت با این توجیه که چهارمحال و بختیاری قطب دامپروری کشور است و یک کشتارگاه صنعتی چندمنظوره با تعبیه صنایع تبدیلی مدرن می‌تواند هم به توسعه دامپروری کمک کند و هم خود عامل اشتغالزایی و توسعه شود؛ بخشی از بیت‌المال را برای تاسیس این کشتارگاه در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار هزینه کرد تا بتوانند در این کشتارگاه روزانه ۲ هزار راس دام سبک و ۲۰۰ راس دام سنگین را ذبح کنند و به کمک صنایع پیشرفته‌ای که در همان کشتارگاه ایجاد شده بود از پوست و فضولات و امثالهم تولیدات ویژه‌ای مانند چرم و خوراک دام و ... داشته باشند.

عضو وقت شورای شهر جونقان در خصوص این کشتارگاه می‌گوید: در کنار این کشتارگاه صنایع تبدیلی و بسته‌بندی در نظر گرفته شده است تا جایی که اگر یک دام وارد این کشتارگاه شود هیچ ضایعاتی ندارد.

این کشتارگاه نه تنها عامل رونق دامپروری و توسعه منطقه محروم چهارمحال و بختیاری نشد، بلکه خود، باری شد بر گُرده این استان محروم! این کشتارگاه صنعتی تمام پیشرفته تبدیل شده بود به یک کشتارگاه معمولی دست چندم و عملا از صنایع تبدیلی آن (به سهو یا به عمد) هیچ بهره‌ای برده نمی‌شد.

بلاخره کشتارگاه با هزینه گزافی از بیت‌المال آغاز به کار کرد و نتوانست اهدافی که برایش تعریف شده بود را بدست آورد؛ لذا هر روز ضعیف و ضعیف‌تر شد تا جایی که نه تنها عامل رونق دامپروری و توسعه منطقه محروم چهارمحال و بختیاری نشد، بلکه خود، باری شد بر گُرده این استان محروم! این کشتارگاه صنعتی تمام پیشرفته تبدیل شده بود به یک کشتارگاه معمولی دست چندم و عملا از صنایع تبدیلی آن (به سهو یا به عمد) هیچ بهره‌ای برده نمی‌شد.

مدیرکل سازمان جهادکشاورزی وقت در خصوص این کشتارگاه و در توجیه واگذای آن اینگونه اظهار کرده بود: این کشتارگاه چیزی حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سال شامل بیمه و حقوق برای دولت هزینه ایجاد می‌کند و اگر واگذار شود بار مالی ۵۹ نفر از پرسنل آن از دوش دولت برداشته می‌شود!

اپیزود دوم؛

از ابتدای سال ۹۷ غّر زدن‌های غیرمسئولانهِ مدیران آغاز شد؛ کشتارگاه صرفه اقتصادی ندارد؛ برای بیت المال هزینه ایجاد می‌کند و اظهارنظرهای از این دست که نهایتا منجر شد به استناد غلط به اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری کشتارگاه.

کشتارگاهی که در زمان تاسیسش حدود ۴۰ میلیارد تومان براورد شده بود، پس از گذشت چهار سال، یعنی در سال ۹۷ به قیمت ۱۶ میلیارد تومان واگذار شد؛ آن هم قسطی!

اپیزود سوم؛

خبر واگذاری یک کشتارگاهی به وسعت ۱۰۰ هکتار و چندین انبار و سوله و تجهیزات مدرن و چندین چاه آبی و کلی درخت مثمر به قیمتی تقریبا یک سوم یا یک چهارم قیمت واقعی، آن هم به صورت قسطی بین مردم محلی و نخبگان دست به دست شد؛ مردم استان به خصوص اهالی شهر جونقان بسیار آزرده خاطر شدند و نخبگان هم دست به قلم شدند تا این فاجعه قانونی و دولتی را فریاد بزنند.

رسانه‌های محلی، دادستان مرکز استان، شورای شهر جونقان، شورای حفظ بیت‌المال، امام جمعه وقت جونقان، دفتر دیده‌بان شفافیت و عدالت و آحاد مردم هر کدام به نحوی اعتراض خود را در خصوص این نوع واگذاری اعلام کردند و برای جلوگیری از این آسیب دست به کار شدند.

پیگیری‌هایی انجام شد تا اینکه رئیس وقت قوه قضائیه وارد استان شد و در خصوص این واگذاری غلط، ولی به ظاهر قانونی صراحتا اعلام موضع کرد و گفت: «قرارداد واگذاری کشتارگاه جونقان به بخش خصوصی در سازمان بازرسی کل کشور بررسی و حکم ابطال آن صادر شده که در مرحله تأیید قرار دارد و انشاءالله به دولت برمی گردد».

و اینگونه بود که یک مطالبه‌گری صحیح و به موقع نتیجه را عوض کرد و نهایتا در اسفند ماه ۱۴۰۰ خبر بازگشت این کشتارگاه به بیت المال منتشر شد؛ اما آیا کار در این نقطه تمام شده و همینکه اجازه داده نشده که بیت‌المال به تاراج برود برای ما کافیست؟

اپیزود چهارم؛

این فصل باید باز بماند و در سال‌های آینده در موردش قضاوت شود؛ باید دید آیا مدیریت فعلی هم مانند گذشته با سوءرفتارهای خود در مواجهه با بیت المال کاری خواهند کرد که تداعی‌گر این ضرب المثل باشند که به «مرگ بگیریم که به تب راضی شوند»؟

یا نه با یک مدیریت قوی، انقلابی، شجاعانه و جهادی این مجموعه پرظرفیت را به یک قطب اقتصادی برای منطقه محروم جونقان تبدیل خواهند کرد؛ در این صورت مردم با دریافت اخبار موفقیت کشتارگاه خوشحال می‌شوند و حال‌شان خوب خواهند شد.

انتهای پیام/3339

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول