اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

بررسی وضعیت منابع آب با استفاده از تالاب‌های کوهستانی

عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی با بیان اینکه باید دقت نظر بیشتری بر مطالعات منابع آب داشته باشیم، گفت: تالاب‌های کوهستانی برای بررسی وضعیت منابع آب بسیار مهم هستند.

بررسی وضعیت منابع آب با استفاده از تالاب‌های کوهستانی

همایون خوشروان عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی درباره تاثیر گرمایش زمین و نحوه سنجش تاثیر آن بر مسائل زیست‌محیطی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در مازندران، اظهار کرد: استفاده از دریاچه‌های کوهستانی و یا تالاب‌هایی که در ارتفاعات کوه‌ها و قله‌ها قرار گرفتند برای رکورد تاثیر گرمایش زمین بسیار موثر هستند.

وی افزود: دریاچه ساهون یکی از دریاچه‌های بسیار جالب در ارتفاعات البرز مرکزی بوده که در منطقه ارتفاعات ارجمند، لاسم و نوا قرار گرفته و در مکانی که خط‌الراس ارتفاعات از همدیگر فاصله گرفتند شیاری ایجاد شده که در داخل این شیار ذوب برف‌ها در فصل گرم باعث شده دریاچه‌ای بزرگ شکل گیرد.

عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی بیان کرد: گرمایش زمین با افزایش درجه حرارت باعث می‌شود در نواحی کوهستانی یعنی مناطقی که آب و هوای از نوع تندراهی یعنی پوشش گیاهی بسیار بسیار فقیر و از نوع علوفه‌ای است در واقع تالاب‌هایی که در نواحی کوهستانی وجود دارد سریع خشک شده و  قلمرو آبی کاهش می‌یابد.

خوشروان اضافه کرد: می‌توانیم از این تالاب‌های ساحلی به‌عنوان پیش‌نشانه‌گرهای تاثیر گرمایش زمین بر روی منابع آب و محیط زیست استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: اگر این تالاب‌های کوهستانی را در مناطق مختلف البرز مورد شناسایی قرار دهیم که از این دست تالاب‌ها زیاد داریم و یا حتی سدهایی که روی رودخانه‌های منتهی به دریای خزر مثل سد گلورد، سلیمان‌تنگه و یا سد پاشاکلا درواقع دریاچه‌هایی هستند که می‌توان از آن نسبت به تاثیر گرمایش زمین استفاده کرد.

عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی یادآور شد: البته تالاب‌های کوهستانی چون منابع ورودی‌شان برف و بارندگی است و برداشتی از آنها صورت نمی‌گیرد بهترین پیش‌نشانه‌گر هستند.

خوشروان بیان کرد: یکی از بزرگ‌ترین تالاب کوهستانی ما ارتفاعات بندپی در بخش جنوبی ارتفاعات شیخ موسی‌ بود چند صد سال قبل این دریاچه کاملا خشک شده و دیگر وجود ندارد اما دریاچه‌های موجود قابل شناسایی، مشاهده و اندازه‌گیری است.

وی اظهار کرد:  پیشنهادم این است شرکت آب منطقه‌ای مازندران، تهران و استان‌های همجوار سمنان و حتی گیلان با شناسایی آنها و استفاده از اندازه گیری ماهانه به‌ویژه  در فصول سرد و گرم سال تغییرات این حجم از تالاب‌ها را اندازه گیری کرده و به‌عنوان یک پیش‌نشانه‌گر تاثیر گرمایش زمین بر روی آن برآورد کرده و براساس دانسته‌هایی که براساس این مطالعات بدست می‌آورند بتوانند برای پیش‌بینی آینده مشخص کنند وضعیت کم‌آبی در کشور ما چگونه رقم خواهد خورد.

عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی تصریح کرد: همانطور که می‌دانیم کم‌آبی معضل بزرگی برای کشور است و پایین آمدن نرخ بارندگی در استان‌های ساحلی که یکی از پرباران‌ترین استان‌های کشور بودند باعث نگرانی مردم، کشاورزان و حتی افرادی که نیاز به آب شرب شده که لازمه آن این بوده در این شرایط بحرانی باید دقت نظر بیشتری بر مطالعات منابع آب داشته باشیم.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول