اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  سمنان

روایت میراث‌فرهنگی و مرمت بناهای غیرتملیکی/ چرا سرمایه‌گذاری در ابنیه تاریخی کند است؟

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان سمنان هر ساله اعتبار زیادی را صرف مرمت بناهای تاریخی می‌کند؛ در حالی که بسیاری از این آثار تاریخی در اختیار سایر نهادهاست.

روایت میراث‌فرهنگی و مرمت بناهای غیرتملیکی/ چرا سرمایه‌گذاری در ابنیه تاریخی کند است؟

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، امیر کرم‌زاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان پیش از ظهر امروز در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اظهار کرد: بسیاری از بناهای تاریخی منحصر به فرد استان به‌ویژه کاروانسراها در اختیار اداره‌کل اوقاف است و باید زمینه حضور و ترغیب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در این آثار فراهم شود.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه وزارت میراث‌فرهنگی و سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه، می‌توان زمینه مرمت و بهسازی بسیاری از آثار تاریخی را فراهم کرد و اوقاف استان نیز می‌تواند بر اساس استانداردهای صندوق احیا، نسبت به جذب سرمایه‌گذاران اقدام کند.

کرم‌زاده افزود: اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان سمنان هر ساله اعتبار زیادی را صرف مرمت بناهای تاریخی می‌کند و این در حالی است که بسیاری از این آثار تاریخی در اختیار سایر نهادهاست.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با تأکید بر اینکه مرمت و سامان‌دهی آثار تاریخی از مطالبات مردمی است، گفت: دستگاه‌ها موظف هستند بناهای تاریخی‌ای را که در اختیار دارند، مرمت کنند.

وی گفت: نحوه سرمایه‌گذاری باید توسط کارشناسان مرمت، باستان‌شناسی و گردشگری سازمان احیا صورت پذیرد و این کارشناسان خبره گزارش تصمیم سرمایه‌گذاری را با مختصات کامل ارائه می‌دهند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: مواری همانند سرمایه‌گذاری و طول واگذاری مهم است؛ واگذاری کاروانسراها زیر 25 سال توجیه اقتصادی نخواهد داشت؛ زیرا این بناها علاوه بر هزینه مرمت، مطمئناً مشمول هزینه تجهیزات نیز خواهد بود و در نوع واگذاری باید دقت داشته باشیم.

کرم‌زاده تصریح کرد: این آمادگی از سوی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان وجود دارد تا مراحل کارشناسی رسمی آگهی روزنامه و شرایط واگذاری در روزنامه و تعیین مشاور ذی‌صلاح از سوی سرمایه‌گذار صورت پذیرد و انعقاد تفاهم‌نامه بین میراث و اوقاف می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

وی تصریح کرد: برابر تبصره 98 قانون برنامه ششم توسعه، دستگاه‌هایی که بناهای تاریخی را در اختیار دارند، موظف به احیای ابنیه هستند و ضرورت دارد تا پروژه‌ای قابل سرمایه‌گذاری طبق استاندارد صندوق احیا اجرایی شود.

انتهای پیام/74001/م/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول