اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

مقام قرقیز: دیپلماسی تنها راه حل پایان اختلافات مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان

وزیر امور خارجه قرقیزستان در دیدار دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی گفت: تنها از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک مشکلات مرزی بین تاجیکستان و قرقیزستان حل می‌شود.

مقام قرقیز: دیپلماسی تنها راه حل  پایان اختلافات مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، «جن بیک کولی بایف» وزیر امور خارجه قرقیزستان با «استانیسلاو زاس» دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی دیدار کرد.

در این نشست مسائل امنیت منطقه‌ای، بهبود فعالیت‌های سازمان پیمان امنیت جمعی با در نظر گرفتن چالش‌ها و تهدیدهای مدرن و همچنین آمادگی برای نشست مشترک آتی شورای وزرای خارجه، شورای وزرای دفاع و کمیته دبیران شوراهای امنیت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کولی بایف در ادامه آخرین وضعیت مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان را در اختیار استانیسلاو زاس قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات غیرقانونی طرف تاجیکستان اقدامی تهاجمی و بی ثبات کننده است که در تضاد با توافقات دوجانبه و چندجانبه بین دو کشور بوده است. 

 وزیر امور خارجه قرقیزستان تاکید کرد که به لطف موضع ثابت کشورش در مورد حل و فصل همه موضوعات، باید بین دو کشور منحصراً از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک مشکلات حل شود تا امکان دستیابی به توافقاتی جهت تثبیت اوضاع فراهم شود.

کولی بایف بر لزوم راه اندازی هر چه سریعتر سازوکارهای موجود سازمان پیمان امنیت جمعی برای اجرای توافقات مربوط به تثبیت وضعیت در مرز قرقیزستان و تاجیکستان که در نشست کاری وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در نیویورک به دست آمد، اشاره کرد. 

وی علاقه مندی خود را برای همکاری مؤثر و متقابل سودمند در چارچوب سازمان در همه زمینه‌ها با در نظر گرفتن منافع قرقیزستان ابراز کرد.

سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی یک ائتلاف نظامی بین دولتی در اوراسیا است که در آن ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان عضویت دارند.

سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی یکی از سازمان‌های فعال رزمی و چندمنظوره در حوزهٔ آسیای میانه و قفقاز است. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی توان سیاسی، اقتصادی و رزمی فدراسیون روسیه کاهش یافت. روسیه با هدف بالابردن ظرفیت‌ها و متحد نگه داشتنِ کشورهای عضو پیشین، چنین سازمانی را پایه‌ گذاشت.

یکی از دیگر از اهداف عمدهٔ این سازمان، محدود کردن زمینهٔ گسترش ناتو و نفوذ ایالات متحده آمریکا در حوزهٔ کشورهای همسایه و متحدان پیشینِ آن است. دولت روسیه می‌خواست با ایجاد ساختارهای تازه سیاسی، اقتصادی و رزمی بازیگرِ اصلی در منطقهٔ آسیای میانه و قفقاز باشد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول