اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

لرستان

بازار تولید عسل شیرین است/ بانوی زنبوردار لرستانی: بدنبال استخراج و فرآوری نیش زنبور برای صادرات هستم

زینب باویره، زنبوردار نمونه بروجردی است که فعالیت خود را از ۱۵ سال پیش با خرید ده کلونی به قیمت یک میلیون تومان شروع کرده و امروز در حوزه تولید عسل و فرآورده‌های جانبی آن حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، البته خانم باویره علاوه بر میزان تولید عسل و فرآورده‌های جانبی آن به دلیل استفاده نکردن از مواد شیمیایی و تولید عسل طبیعی به عنوان تولید کننده نمونه معرفی شده است.

بازار تولید عسل شیرین است/ بانوی زنبوردار لرستانی: بدنبال استخراج و فرآوری نیش زنبور برای صادرات هستم

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند؛ زینب باویره از اهالی روستای تنگ لره شهرستان بروجردی است که ۳۷ سال سن دارد و فعالیت خود را از حدود ۱۵ سال پیش شروع کرده است.

او می‌گوید: زنبورداری حرفه‌ای سخت، طاقت فرسا و مردانه است، اما من به دلیل علاقه زیاد سختی‌ها را به جان خریدم و با گذشت ۱۵ سال نه تنها خسته نیستم بلکه خیلی هم راضی هستم.

نکته قابل توجه در خصوص فعالیت زنبورداری خانم باویره این است که صفر تا صد کار را خودش انجام می‌دهد، با وجود اینکه زنبورداری یک کار سخت و شاید بتوان گفت مردانه است.

این زنبوردار و کارآفرین نمونه یکی از علت‌های موفقیت خود را گذراندن دوره‌های آموزشی نزد اساتید صنعت زنبورداری عنوان می‌کند و می‌گوید: زنبورداری یک دانش به روز است و هر روز باید اطلاعات را به روز کرد، امروز دیگر زنبورداری به شکل سنتی جواب نمی‌دهد.

خانم باویره معتقد است: تولید محصول سالم و با کیفیت به مراتب بهتر از تولید محصول ناسالم با حجم زیاد است، من در دوران فعالیتم به سلامت محصول اهمیت داده‌ام و همین باعث شده که مشتری ثابت خود را حفظ کنم.

با این بانوی موفق در صنعت زنبورداری گفت‌وگویی ترتیب داده‌ایم که خواندن آن خالی از لطف نیست.

 

فعالیت بانوان در حوزه زنبورداری نسبت به آقایان کمتر است، شما چطور شد به صنعت زنبورداری روی آوردید؟

من به واسطه فعالیت عمویم در صنعت زنبورداری با این حرفه آشنا و علاقه‌مند شدم، همین امر باعث شد به سمت زنبورداری گرایش پیدا کنم.

حدود ۱۵ سال پیش ۱۰ کلونی را با قیمت یک میلیون تومان خریداری کردم و کارم را شروع کردم.

زنبورداری کار سختی است؟

من صفر تا صد کار را خودم انجام می‌دهم، با وجود اینکه زنبورداری یک کار سخت و شاید بتوان گفت مردانه است.

حضور در کوهستان، دشت ، زیر چادر ، گرما و سرما واقعا برای یک زن سخت است، اما علاقه زیاد من به این حرفه باعث شده که سختی‌ها برایم آسان و خستگی را احساس نکنم.

شما فقط در حوزه تولید عسل فعالیت دارید؟

خیر، علاوه بر تولید عسل در خصوص تولید فرآورده‌های جانبی مانند ژل، گرده همچنین پرورش ملکه هم فعالیت دارم.

از تولید و درآمد راضی هستید؟

بله، راضی هستم سالانه حدود دو تن تولید دارم.

 

بازار محصول شما چطور است؟

من ظرف این سال‌ها که فعالیت دارم هیچگاه در زمینه بازار با مشکلی مواجه نبودم.

 اما بسیاری از تولیدکنندگان حوزه صنعت زنبورداری اظهار نارضایتی می‌کنند.

ببینید، یکی از مهمترین دلایلی که همواره به آن توجه داشته‌ام سلامت و ارگانیک بودن محصول است و همین باعث شده مشتریان ثابت خود را داشته باشم.

محصول من به تمام کشور عرضه می‌شود، اما تهران و مشهد سهم بیشتری در خرید محصولات دارند.

در حال حاضر چند کلونی دارید؟

اکنون بیش از ۲۰۰ کلونی، البته در طول سال کلونی‌هایی هم به خریداران می‌فروشم.

شما به سلامت عسل تولید شده خود اشاره کردید، در این مورد توضیح می‌دهید؟

اول اینکه عسل ما طبیعی و نه تغذیه‌ای است، یعنی من قبل از شهد گل‌ها کار را تمام می‌کنم و برای تغذیه از شربت استفاده نمی‌کنم زیرا برای من کیفیت محصول و نه افزایش تولید مهم است.

نکته دیگر اینکه در مبارزه با آفات و بیماری‌ها استفاده نکردن از مواد شیمیایی است‌ با وجود اینکه هزینه بیشتری دارد.

 یکی از شاخص‌هایی که من مدنظر قرار داد‌ه‌ام استفاده از نژاد بومی است، هر چند نژاد وارداتی هم دارم اما نژاد بومی به دلیل سازگاری با آب و هوای ایران عملکرد بهتری دارد.

وقتی سال اول کار را شروع کردم با خودم گفتم محصولم روی دستم می‌ماند، چون فروش عسل و فرآورده‌های جانبی آن سخت است، اما من به دلیل تولید سالم و ارگانیک هیچ‌گاه محصولم روی دستم نمانده است.

شما به گذراندن دوره‌های آموزشی هم اشاره کردید، آیا این کلاس‌ها در تولید محصول با کیفیت نقش داشته است؟

بله ، واقعیت این است که دانش در صنعت زنبورداری نقش مهمی دارد، نکات ریزی که نزد اساتید صنعت زنبورداری و گذراندن دوره‌های آموزشی جهاد کشاورزی و فنی حرفه‌ای بسیار مهم بوده است و قطعا یکی از عوامل موفقیت من به گذراندن دوره‌های آموزشی مربوط می‌شود.

صنعت زنبورداری یک صنعت به روز است و بهره‌برداران این بخش باید از سنتی بودن به سمت صنعتی رفتن حرکت کنند، نکته دیگر اینکه زنبورداران باید دانش خود را به روز کنند‌.

 

به مشکلات و چالش‌های این حوزه اشاره می‌کنید؟

بیمه زنبورداری با توجه به سنتی بودن و طاقت فرسا بودن این شغل ضروری است، اما متاسفانه نسبت به بیمه تامین اجتماعی بهره‌برداران توجهی نمی‌شود.

نکته دیگر اینکه عسل تولید استان بازار ثابتی ندارد و همین باعث شده بازار فروش با مشکل مواجه باشد.

بنابراین خواسته و مطالبه بهره‌برداران بیمه تامین اجتماعی و تضمین بازار تولیدات عسل و فرآورده‌های جانبی آن است.

همه تصورشان از زنبور نیش است، یادتان هست اولین باری که زنبور شما را نیش زد؟

بله، اولین بار یادم هست زنبورها تمام سر و صورتم را نیش زدند، به طوری که تا چند روز نمی‌توانستم از خانه بیرون بیایم.

اما امروز نیش زنبور برایم‌نه تنها عادی شده بلکه حدود یک ماه که زنبورها استراحت می‌کنند دلم برایشان تنگ می‌شود.

اما نکته‌ای که خوب است مخاطبان شما بدانند این است که نیش زنبور با وجود درد اما درمانی است. حتی من به دنبال این هستم که زهر زنبور را با خرید دستگاه مخصوص استخراج و برای فرآوری به خارج از کشور بفرستم.

 

در آخر اگر صحبت دارید، اشاره کنید.

همسرم در همه برهه‌ها پشتیبان من بوده همین همراهی باعث شده من بتوانم با وجود سختی کارم را ادامه دهم و دلم می‌خواهد از او تقدیر کنم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول