اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

ظرفیت‌های ناشناخته اردستان که فعالان گردشگری هم اطلاع ندارند/ وضعیت کاخ سرهنگ‌آباد به کجا رسید؟

در شهرستان اردستان علی‌رغم وجود پتانسیل و استعدادهای فراوان، گردشگری در این شهرستان ناشناخته و مغفول مانده است اما در دولت سیزدهم مسأله گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.

ظرفیت‌های ناشناخته اردستان که فعالان گردشگری هم اطلاع ندارند/ وضعیت کاخ سرهنگ‌آباد به کجا رسید؟

به گزارش خبرگزاری فارس از اردستان، گردشگری ازجمله مشاغل پاک، به‌صرفه از لحاظ اقتصادی و فارغ از هر نوع آلودگی است و ازاین‌رو در بسیاری از شهرهای کشور که پتانسیل‌های فراوانی در این زمینه دارند، موردتوجه مسئولان شهری قرار می‌گیرد.

در شهرستان اردستان نیز با توجه به وجود پتانسیل و استعدادهای فراوان، گردشگری در این شهرستان ناشناخته و مغفول مانده است اما اخیرا مسئله گردشگری موردتوجه قرارگرفته، بنابراین ضرورت دارد که مسئولان امر این ناشناخته بودن را از طریق اجرای برنامه‌های مختلف و اطلاع‌رسانی‌ها برطرف کنند.

سید محمدهادی احمدی‌طبا فرماندار اردستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از اردستان اظهار داشت: شهرستان اردستان یکی از شهرهای خاص استان اصفهان در حوزه گردشگری است و امکانات و ابزارهایی در این منطقه وجود دارد که ساخته دست انسان بوده و همچنین طبیعت بکر و زیبایی در این منطقه وجود دارد.

وی افزود: در حوزه گردشگری شهرستان اردستان استعدادهای خاصی از جمله مساجد جامع، قنات دوطبقه جهانی و خانه‌های تاریخی وجود دارد که در مواردی قدمت این بناها به بیش از هزار سال هم می‌رسد.

احمدی‌طبا خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سال‌های گذشته حرکت و خیزش مردمی در حوزه اقتصاد گردشگری را به‌صورت ویژه در شهر زواره شاهد هستیم.

فرماندار اردستان با بیان اینکه در سال‌های گذشته خانه‌های بوم‌گردی در شهرستان نداشتیم و تنها یک هتل جهانگردی در اردستان وجود داشت، تصریح کرد: اکنون ۲۷ زیرساخت گردشگری را در شهرستان اردستان داریم که این نمایش یک حرکت مردمی بوده و درکنار مردم، حضور سرمایه‌گذاران در عرصه اقتصادی را شاهد هستیم.

وی بیان کرد‌: یکی از کارهایی که در حوزه گردشگری انجام می‌دهیم حرکتی علمی است و سند جامع گردشگری اردستان با همکاری مجموعه‌ای از نخبگان و جهاد دانشگاهی اصفهان تدوین خواهد شد.

تدوین تقویم گردشگری شهرستان اردستان

احمدی‌طبا ادامه داد: همچنین پیگیری‌هایی انجام دادیم تا بتوانیم با همکاری مجموعه گردشگری استان و شهرستان، تقویم گردشگری شهرستان را نیز تهیه کنیم همچنین در حوزه‌های مختلف و به‌ویژه گردشگری تخصصی ازجمله گردشگری نجوم و آسمان، معماری، گردشگری فرهنگی و آداب‌و‌رسوم برنامه‌هایی را داریم.

فرماندار اردستان خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما بر این است که در حوزه‌های مختلف گردشگری اتفاقات خوبی را رقم بزنیم و برنامه‌ریزی داریم که زیرساخت‌های گردشگری را در شهرستان افزایش دهیم و این می‌طلبد که مردم نسبت به این حوزه اقتصادی تغییر دیدگاه داشته باشند.

وی یادآور شد: یکی از برنامه‌های حوزه گردشگری نجوم، ماراتن نجوم مسیه است که با حضور بیش از ۱۵۰ منجم از کل کشور در زواره برگزار می‌شود.

در ارتباط با بحث گردشگری و اقتصاد آن، باید اقداماتی انجام شود که اثر واقعی اقتصادی آن در شهرستان نمود پیدا کند که در این خصوص بحث اسکان گردشگر اهمیت دارد و مدتی است که در این شهرستان ایجاد خانه‌های بوم‌گردی موردتوجه قرارگرفته است.

 

آخرین وضعیت کاخ سرهنگ‌آباد

حجت‌الاسلام سید صادق طباطبایی‌ نژاد نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: در بحث گردشگری یکی از مهم‌ترین نیازهایی که وجود دارد محل اسکان و اقامت گردشگر است و گردشگری که فقط در جهت تردد از شهر استفاده کند اثر اقتصادی در گردشگری را ایجاد نمی‌کند.

وی با اشاره به رشد خوب احداث خانه‌های بوم‌گردی در شهرستان، ادامه داد: در این راستا در شهرستان اردستان چندین سال است که اقدامات خوبی در رابطه با خانه‌های بوم‌گردی انجام‌شده و در روستاها و به‌خصوص شهر زواره خانه‌های بوم‌گردی برای اسکان گردشگر ایجاد شده است.

طباطبایی‌ نژاد یادآور شد: خانه‌های بوم‌گردی توسط مردم و به‌صورت خودجوش راه‌اندازی شده و در این راستا همچنین ما به‌عنوان مسئولان شهرستان از طریق معاونت اشتغال وزارت کار، وام‌هایی را جهت هتل‌ها و خانه‌های بوم‌گردی گرفته‌ایم.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از بناهای تاریخی شهرستان اردستان، کاخ سرهنگ‌آباد واقع در روستایی به همین نام است؛ موقعیت جغرافیایی روستای سرهنگ‌آباد و سرسبزی آن به‌گونه‌ای است که از دیرباز به‌عنوان منطقه‌ای ییلاق‌نشین مورد توجه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: کاخ سرهنگ‌آباد از همان ابتدا در مالکیت شخصی قرار داشت و برای میراث‌ فرهنگی و دولت نیست همچنین از ابتدا نیز هیچ هزینه‌ای از طرف دولت برای آن نشده بود و فقط حدود ۶ سال پیش در یک اقدامی مبلغ ۵۰۰ میلیون تومانی را برای مرمت جذب کردیم.

 طباطبایی‌ نژاد با اشاره به مالکیت کاخ سرهنگ‌آباد تصریح کرد: متاسفانه در اثر اختلافات مالکیتی که وجود داشت به آتش کشیده شد که بعد از آتش‌سوزی هم توانستیم بودجه‌ای را جهت تعمیر و مرمت این بنا و به‌منظور اینکه از بین نرود جذب کردیم اما تا تکلیف مالکیت بنا تعیین نشود نمی‌توان اقدام جدیدی انجام داد.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی در خصوص اعتبارات جذب‌شده برای دیگر بناهای تاریخی‌، گفت: در سال جاری اعتباراتی برای تعمیر و مرمت مساجد جامع اردستان و زواره جذب‌شده که بخشی از این‌ها به صورت اوراقی و تدریجی جذب شده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت گردشگری در شهرستان بسیار است و با توجه به وجود سازه‌های میراث فرهنگی در این منطقه، گردشگری از مزیت نسبی برخوردار است و می‌توانیم بیش از این از ظرفیت‌ها استفاده کنیم اما محدودیت‌هایی در استفاده از منابع وجود دارد.

طباطبایی نژاد بیان کرد: اگر در بحث گردشگری همین روندی که مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد پای‌کار آمده‌اند و خانه‌های بوم‌گردی را ایجاد کردند ادامه یابد و ما هم در کنار آن تسهیلاتی را بدهیم، اتفاقات خوبی رقم می‌خورد.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه‌های وزارت میراث فرهنگی به‌قدری نیست که بتوان روی آن حساب باز کرد، خاطرنشان کرد: در بودجه سال ۱۴۰۲ در مجلس تاکید بر این داریم که بودجه‌های میراث فرهنگی را افزایش دهیم، همچنین در تلفیق سال‌ گذشته نیز کمک خوبی را به وزارت میراث فرهنگی داشتیم اما این‌ها کفاف دخل‌وخرج وزارت میراث را نمی‌دهد چراکه بناهای تاریخی در شهرستان و استان بسیار زیاد است.

وی افزود: استعداد و پتانسیل‌های گردشگری در شهرستان اردستان تا حدی ناشناخته است و سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری در این منطقه ضرورت دارد.

 

فعالان گردشگری هم از ظرفیت‌های اردستان اطلاع کاملی ندارد

نرگس بهشاد سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان اردستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: شهرستان اردستان نسبت به دیگر شهرهای استان در زمینه گردشگری از پتانسیل‌های خوبی در حوزه‌های مختلف تاریخی، طبیعت‌گردی،کویر و... برخوردار است.

وی افزود: استعداد و پتانسیل‌های گردشگری در شهرستان اردستان تا حدی ناشناخته است و با وجود اینکه کویرهای خوبی در بخش زواره و مهاباد وجود دارد حتی افراد فعال در حوزه گردشگری از ظرفیت‌های شهرستان آگاهی کامل ندارند.

بهشاد با اشاره به‌ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری در اردستان، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در شهر زواره توجه به گردشگری کمی نمود پیداکرده و تعدادی اقامتگاه بوم‌گردی راه‌اندازی شده همچنین احساس مردم نسبت به گردشگری بهتر شده است.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اردستان تصریح کرد: میراث فرهنگی شهرستان با افرادی که قصد بازسازی خانه‌های قدیمی و تبدیل آن به اقامتگاه بوم‌گردی را دارند همکاری انجام می‌دهد و این افراد می‌توانند از تسهیلات برای تجهیز و مرمت استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در بخش مهاباد توجه به گردشگری کمرنگ است، یادآور شد: در روستای نیسیان اردستان نیز اتفاقات خوبی صورت گرفته و دو اقامتگاه بوم‌گردی در حال احداث است که از این دو مورد یکی از آن‌ها در مراحل پایانی ساخت قرار دارد.

بهشاد تاکید کرد: ناشناخته بودن شهرستان اردستان یک معضل در حوزه گردشگری است اما خوشبختانه مجموعه مدیریتی شهرستان نسبت به این موضوع اهمیت قائل هستند و ان‌شاالله برای نوروز اقدامات خوبی انجام خواهد شد.

سرپرست میراث‌ فرهنگی شهرستان اردستان ادامه داد: اگر اطلاع‌رسانی خوبی در خصوص جاذبه‌های شهرستان انجام شود گردشگران از این ظرفیت‌ها اطلاع پیداکرده و در شهرستان حضور یابند.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه گردشگری بیان کرد: در این نمایشگاه تبلیغاتی از بخش‌های اقامتگاهی، آثار تاریخی و دستاورد‌های گردشگری شهرستان به منظور جذب گردشگر ارائه خواهد شد.

مسجد جامع اردستان از کهن‌ترین مساجد ایران بوده همچنین نخستین مسجد دو طبقه تاریخ اسلام و دومین مسجد چهار ایوانی جهان اسلام است و در دوره سلجوقی احداث شده است؛ این بنای تاریخی هرساله موردتوجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد که در ویدئو زیر به‌طور مختصر این بنا معرفی شده است:

باغات شهر تاریخی اردستان را ۱۶ رشته قنات تاریخی آبیاری می‌کند که قدمت یکی از آن‌ها به نام قنات ارونه که نهری پر آب با پنج رشته قنات فرعی است، به‌پیش از اسلام بازمی‌گردد؛ این قنات باگذشت قرن‌ها همچنان در دل تاریخ جاری است.

از آب قنات ارونه، باغ‌های کشاورزی محله‌های کبودان، بازار، فهره و راهمیان شهر اردستان سیراب می‌شوند که در این ویدئو قنات ارونه معرفی می‌شود:

پایان پیام/۶۳۱۳۵/آ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول