اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رادیو و تلویزیون

برای زادروز حمید منوچهری؛ صدایی که رادیو اولویتش بود

9 دی ماه زادروز حمید منوچهری دوبلور پیشکسوت است،هنرمندی که بارها گفته بود اگر یک بار دیگر هم متولد شود باز هم رادیو را انتخاب می کند. او گفته بود: «باز هم متولد شوم، رادیو انتخاب اول من خواهد بود، دوبله حرفه اصلی ام است، اما رادیو را بیشتر دوست دارم».

برای زادروز حمید منوچهری؛ صدایی که رادیو اولویتش بود

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس، 9 دی ماه زادروز حمید منوچهری دوبلور پیشکسوت است که ۱۱ مرداد ماه سال جاری در سن ۸۱ سالگی در گذشت. او از کودکی به هنر علاقه‌مند بود و در نوجوانی با نمایش‌های رادیویی آشنا شد. سال ۱۳۳۶ به تشویق دوست خود هوشنگ کاظمی به رادیو ایران رفت و در برنامه‌های رادیویی مختلف به ایفای نقش پرداخت. سال ۱۳۵۱ کارگردانی برنامه کودک رادیو را بر عهده گرفت، ماندگارترین و دوست داشتنی ترین آثاری که ایشان دوبله آن را بر عهده داشته کاراگاه گجت و میتی‌کومان است که شاید یادآور دوران کودکی و نوجوانی خیلی از هم نسل‌های ما باشد، البته که صدای ایشان در سریال پر بیننده و جذاب دهه ۶۰،  اوشین (سال‌های دور از خانه) را نمی‌توان نادیده گرفت. 
 
او علاوه بر گویندگی در فیلم‌های سینمایی «مشت و تفنگ شکسته»، «شیطان صفتان»، «ماموریت»، «چهره دوم سقوط»، «جغدها» و مجموعه های تلویزیونی «یکی از این روزها»، «داستان یک زندگی» و «معمای شاه» به عنوان بازیگر نقش‌آفرینی کرده بود. 
 
منوچهری از سال ۱۳۶۰ تا سال 1365 کارگردانی برنامه پر مخاطب «صبح جمعه با شما» را به عهده داشت و بعد از آن در برنامه عصر جمعه و برنامه‌های رادیویی دیگری حضور داشت. او تا اواخر عمر و پیش از بیماری با رادیو نمایش همکاری داشت. 
 
زنده یاد منوچهری بارها گفته بود که حتی اگر یک بار دیگر هم متولد شود باز هم رادیو را انتخاب می کند. او گفته  بود: «باز هم متولد شوم، رادیو انتخاب اول من خواهد بود، دوبله حرفه اصلی ام است، اما رادیو را بیشتر دوست دارم». 

 

بخشی از گفت‌وگوی مرحوم حمید منوچهری با برنامه «چهل تیکه» شبکه نسیم

 

این هنرمند فقید در برنامه تلویزیونی «دورهمی» در پاسخ به این سوال که چه صدایی در دوبله او را شگفت‌زده کرده، نام زنده‌یاد عزت الله مقبلی را آورد و گفته بود که او از هر نظر عالی و درجه یک بود. 
 
منوچهری همچنین درباره اینکه چرا دیگر دوبله همچون گذشته درخشان نیست اینگونه بیان کرده بود که«دلیلش نبود فیلم است. در گذشته فیلم بود الان دیگر نیست وگرنه جوانان ما همه علاقه‌مند و با استعداد هستند و دوست‌داشتنی». 
 
حمید منوچهری شاید میان مردم عادی چهره شناخته‌شده‌ای نداشت، اما صدایش چه در رادیو و چه در دوبله همیشه آشنا بود. او در ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ در سن ۸۱ سالگی درگذشت. 
 
منوچهری هنرمندی توانمند و پرکار بود که آثار ماندگاری از خود به یادگار گذاشت. او یکی از چهره‌های محبوب عرصه هنر در ایران بود و درگذشت او برای بسیاری از هنرمندان و پیشکسوتان عرصه دوبله غم‌انگیز بود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول