به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان بوشهر، در این اطلاعیه آمده است: ماهیان آکواریومی علاوه بر ایجاد منظر زیبای طبیعی سبب آرامش روان انسانها میشود، این ارزش نباید با نقص ضوابط بهداشتی سبب بروز چالش و پیامدهای ناشی از بیماریهای مشترک آنها مانند انواع گاستروآنتریتها، انواع سلهای پوستی، بیماریهای گوارشی و... شود.
در این اطلاعیه آمده است: ماهی قرمز از خانواده کپورماهیان بوده که حداکثر 60 سانتیمتر و حداکثر وزن 4.5 کیلوگرم و متوسط سن آنها 8-6 سال ولی تا 20 سال هم گزارش شده است.
این اطلاعیه میافزاید: این ماهیها باید در دمای کمتر از 25 درجه سانتیگراد نگهداری شوند و عدم تغییرات ناگهانی دما، عدم دستکاری ماهی بدلیل افزایش احتمال آلودگی سطح بدن با عوامل بیماریزا، ارجحیت میزان سطح آب نگهداری به حجم آب به منظور تبادل اکسیژن بیشتر از شرایط نگهداری آن است.
در اطلاعیه اداره کل دامپزشکی استان بوشهر آمده است: غذاهای کم پروتئین با کربوهیدرات بالا، شناور در سطح آب، دو بار در روز به میزانی که پس از یکی دو دقیقه توسط ماهی مصرف شود، ضمن اینکه باید پس از هر نوبت غذادهی 50 درصد آب را با آب فاقد کلر تعویض کرد.
تهیه ماهی قرمز شب عید از مراکز تحت نظارت شبکههای دامپزشکی، در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز در خانه و در کنار سفرههای هفت سین مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل 2.5 لیتر منظور شود، همچنین شستشوی دورهای آکواریومها و ضدعفونی آنها با محلولهای نمک طعام سه درصد ترکیبات یده به مقدار 200 میلیگرم در لیتر به مدت 10 ثانیه (صرفا" آکواریوم و نه ماهی)، شستشوی کامل دستها با آب و صابون و امتناع از دست زدن کودکان به ماهیها، جداسازی ماهیان بیمار و ارجاع به دامپزشک در موارد بروز بیماری و رعایت دورهای حداقل 2 هفتهای قرنطینه برای ماهیان جدید به آکواریوم خانگی و رهاسازی ماهی در منابع آبی مطمئن از نکات قابل توجه دیگر درم ورد ماهیان قرمز است.
انتهای پیام/صا30/د1000