اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با مرگ سالانه 2 میلیون بیمار سل در جهان

سل هم‌چنان یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر است

خبرگزاری فارس: مؤلف کتاب بیماری سل، ژنتیک، نظارت و مدیریت، تشخیص، درمان و مقاومت دارویی گفت: مرگ سالیانه 2 میلیون نفر در اثر بیماری سل سبب شده که این بیماری هم‌چنان یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر باشد.

سل هم‌چنان یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر است

بهرام نصراصفهانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان گفت: با توجه به وضعیت موجود واکسنﻫﺎ و داروهای جدیدتری برای ریشه‌کن کردن شیوع جهانی سل مورد نیاز است.

وی با اشاره به اینکه سل از قدیمی‌ترین امراض شناخته شده و رنجﻫﺎ و آلام بشری بوده و هست، بیان داشت: برای توسعه و افزایش معقولانه عوامل ضد سلی جدید، مطالعات ژنتیکی و فیزیولوژیکی و نیز اطلاع از پاتوژنز و شیوه آسیب‌رسانی میکوباکتریوم توبرکلوزیس ضروری است.

این پدید آورنده کتاب سل تصریح کرد: درک تأثیر متقابل مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و میزبان بر یکدیگر و آگاهی پیدا کردن در مورد اینکه این باکتری‌ها چگونه دفاع میزبان را درگیر کرده و سبب بیماری می‌شوند نیز دارای اهمیت قابل توجهی است.

وی ادامه داد: مدیریت و نظارت بر بیماری نیازمند تعدادی از عملکردها از جمله انجام یک ارزیابی دقیق از معالجات قبلی پیش از آغاز یک دوره درمانی جدید، معلوم کردن نوع بیماری سل، کسب اطلاعات مربوط به وضعیت فیزیولوژیک بدن بیمار و تعیین فاکتورهای احتمالی که می‌تواند بیماری و درمان آن را بغرنج سازد، است و موفقیت در معالجه کامل بیماری به آن وابسته است.

نصراصفهانی افزود: ظهور سل مقاوم به چند دارو یا MDRT و رشد چشم‌گیر آن در افرادی که به ویروس نقص سیستم ایمنی انسانی (HIV) مبتلا هستند نیز بحث اصلی در درمان و کنترل بیماری سل است، در واقع وقوع بیماری سل مقاوم به چند دارو در بیماران دارای سندرم نقص سیستم ایمنی اکتسابی (AIDS) تغییرات چشم‌گیری در چگونگی مدیریت سل در این بیماران در مقایسه با سل در بیماران غیر مبتلا به ایدز به وجود آورده است.

وی اضافه کرد: کشف زودهنگام مقاومت دارویی برای مدیریت درمان سل MDR بسیار حائز اهمیت است و در حال حاضر کشف سریع موتاسیون در ﮊن‌های خاص و مرتبط با عملکرد داروهای ضد سل امکان‌پذیر است.

مؤلف کتاب بیماری سل، ژنتیک، نظارت و مدیریت، تشخیص، درمان و مقاومت دارویی اظهار داشت: به همین دلیل، امروزه تکنیکﻫﺎی مولکولی به منظور مطالعه مقاومت دارویی، شناسایی سریع سویهﻫﺎی مقاوم به دارو و مکانیسم پاتوژنز عامل بیماری افزایش یافته است.

انتهای پیام/س20/ط4000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول