اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر پروژه ساخت ضریح امام حسین (ع) مطرح کرد

بهره‌گیری از تکنولوژی روز در ساخت ضریح امام حسین (ع)

خبرگزاری فارس: مدیر پروژه ساخت ضریح امام حسین(ع) گفت: برای طراحی سازه ضریح برای نخستین بار در طول تاریخ از سیستم‌های روز مهندسی بهره گرفته شده است.

بهره‌گیری از تکنولوژی روز در ساخت ضریح امام حسین (ع)

به گزارش خبرگزاری فارس از قم محمود پارچه‌باف ظهر امروز در مراسم رونمایی از ضریح جدید امام حسین(ع) در قم با اشاره به تامین هزینه‌های ساخت این ضریح توسط مردم برای نخستین بار در طول تاریخ اظهار داشت: این ضریح با در نظر گرفتن این نکته که آنچه که ساخته می‌شود باید از هر حیث معرف وجود شریف سیدالشهدا(ع) از منظر آیات و روایات باشد، ساخته شده است.

وی افزود: آیت‌الله سیستانی نیز بر این مسئله تاکید داشتند و در این راستا از بهترین هنرمندان این عصر و مناسب‌ترین مضامین و مفاهیم استفاده شده است.

مدیر پروژه ساخت ضریح امام حسین(ع) در عین حال ابراز کرد: شاید برای نخستین بار در طول تاریخ برای طراحی سازه ضریح از مهندسین مختلف در رشته‌های عمران، معماری، مکانیک، شیمی و متالوژی و با استفاده از سیستم‌های روز مهندسی بهره گرفته شده است.

وی در گزارشی از آنچه در ساخت ضریح مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: چوب‌های سازه از جنس چوب ساج و کمپاس به وزن 5 هزار و 350 کیلوگرم، فلز نقره در قالب صفحات قلمزنی شده و گوی و ماسوره به وزن 4 هزار و 600 کیلوگرم است.

پارچه‌باف وزن طلای به کار رفته در این ضریح مطهر را 118 کیلو و 650 گرم عنوان کرد و افزود: در مجموع وزن تمام شده کل ضریح مطهر بالغ بر 12 هزار کیلوگرم است و جنس سازه اصلی که پذیرای قطعات نقره و طلا است از چوب ساج است که از نظر مقاومت و استحکام سرآمد انواع دیگر چوب‌هاست.

وی ابراز داشت: نجاری این ضریح توسط اساتید کارگاه نجاری آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) انجام شده که مطابق نقشه‌های مهندسی رایانه‌ای، ساختمان پیکره اصلی ضریح مطهر با شیوه‌ای بدیع و دقیق برش‌کاری و ساخته شده است.

مدیر پروژه ساخت ضریح امام حسین(ع) ضخامت ورق‌های نقره و طلای به کار رفته را بین 3 تا 4 میلیمتر برشمرد و افزود: کل نقره مصرفی در ورق‌های قلمزنی شده به استثنای گوی و ماسوره 1800 کیلوگرم و طلای به کار رفته در این ضریح به 118 کیلو و 650 گرم رسیده است.

وی تصریح کرد: ضخامت گوی و ماسوره‌های به کار رفته در ضریح 8 میلیمتر است که در نوع خود بی‌سابقه بوده و آلیاژ آن نقره‌ 95 درصد است.

پارچه‌باف ابراز داشت: برای تکمیل جلوه‌های هنری در طراحی این ضریح از مدرن‌ترین شیوه‌های نورپردازی روز با قابلیت تغییر رنگ و شدت نور و تنظیم آن در خارج از ضریح مطهر استفاده شده که دارای کمترین میزان تولید حرارت بوده و ضریح را از خطر آتش‌سوزی مصون و ایمن خواهد کرد.

وی در خصوص هزینه‌های اجرایی پروژه ساخت ضریح مطهر سیدالشهدا(ع) گفت: ‌بالغ بر 14 میلیارد تومان صرف اجرای این پروژه شده است که از این مبلغ 5 میلیارد و 800 میلیون تومان به صورت نقدی و مابقی به صورت غیر نقدی در قالب طلا و جواهرات و سایر اقلام ارزشمند توسط مردم از سرتاسر ایران و جهان اهدا شده است.

مدیر پروژه ساخت ضریح امام حسین(ع) به ویژگی‌های ضریح جدید امام حسین(ع) اشاره کرد و افزود: در جای جای مختلف ضریح، آیاتی متناسب با آن موضع درج شده و سوره‌های انسان و کوثر در داخل ضریح و سوره فجر در بدنه بیرونی ضریح و در قسمت بالایی منقوش شده است.

وی ادامه داد: همچنین 12 حدیث در خصوص حضرت سید الشهدا (ع) به روایت پیامبر اسلام(ص) و امام صادق(ع) با خط طلا درج شده است.

پارچه‌باف نگاشته شدن شعر سید رضی در مدح سیدالشهدا(ع) به زبان عربی، ذکر اسماء جلاله، ذکر اسامی 14 معصوم و حضرت علی اکبر و علی اصغر(ع) و همچنین فرازی از زیارت‌هایِ مناسبتیِ امام حسین(ع) و 12 فراز از سلام‌های منتخب زیارت ناحیه مقدسه را از دیگر ویژگی‌های ضریح امام حسین(ع) ساخته شده توسط هنرمندان قمی ذکر کرد.

انتهای پیام/ش10/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول