مهرداد دلیلی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز از تشدید نظارتهای بهداشتی بر ذبح دامها در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی خبر داد و اظهار داشت: دامپزشکی استان با ساماندهی 55 اکیپ سیار و 59 اکیپ ثابت، نظارت بر ذبح دامهای نذری را از ساعت 7 صبح تا 13 عصر در دو شیفت کاری صبح و بعد از ظهر در روزهای تاسوعا و عاشورا بر عهده دارد.
وی افزود: دامپزشکی با ساماندهی اکیپهای ثابت و سیار آمادگی لازم برای اعمال نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دامهای نذری در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را دارد.
رئیس اداره بهداشت دامپزشکی خوزستان خاطرنشان کرد: در این اکیپها 31 نفر دامپزشک، 133 نفر بازرس بهداشتی و 13 نفر ناظر شرعی حضور دارند.
دلیلی با اشاره به اینکه کشتار دام در معابر عمومی احتمال شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام را فراهم میکند، گفت: به منظور حفظ بهداشت عمومی، سلامت مصرفکنندگان و پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، خیران دام نذری خود را در کشتارگاههای دام کشتار کنند.
رئیس اداره بهداشت دامپزشکی خوزستان ادامه داد: در صورتی که امکان ذبح دام در کشتارگاه وجود نداشت، مردم باید با شبکههای دامپزشکی شهرستان خود تماس بگیرند.
دلیلی تصریح کرد: در صورتی که امکان حضور بازرس نیز وجود نداشت مردم باید با دیدن آثاری همچون لاغری شدید، وجود کنه، لنگش، پشمها و موهای ژولیده و ترشحات چرکی و آبکی از چشم و بینی از خرید دام خودداری کنند
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین اگر دام ذبح شد و لاشه دارای رنگ غیر طبیعی، رطوبت یا بوی غیر طبیعی مثل فساد بود الزاما به شبکه دامپزشکی شهرستان مراجعه کرده تا از صحت و سلامت گوشت اطمینان حاصل کنند.
وی با اشاره به حضور ناظران ذبح شرعی در کشتارگاههای شهرستانهای استان تصریح کرد: هماهنگیهای لازم با دستگاه مرتبط صورت گرفته و کشتارگاهها طی این دو روز فعال هستند و خدمات بهداشتی و شرعی به شهروندان ارائه میدهند.
رئیس اداره بهداشت دامپزشکی خوزستان اضافه کرد: در راستای افزایش آگاهی مردم، اطلاع رسانیهای لازم در شهرها انجام شده و برنامههای نظارتی به مردم اعلام شده است.
انتهای پیام/72007/ش/ژ1001