اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

روایت فارس از امدادرسانی در زهان ـ بخش اول

نیروهای امدادی در 10 دقیقه به زهان می‌رسند / پایان عملیات جستجو در کمتر از 6 ساعت

خبرگزاری فارس: ساعت 20:38 دقیقه چهارشنبه‌شب زلزله‌ای به بزرگی 5.5 ریشتر زهان خراسان‌جنوبی را لرزاند و خبرنگار فارس بلافاصله از بیرجند خود را در کمترین زمان ممکن به محل حادثه رساند.

نیروهای امدادی در 10 دقیقه به زهان می‌رسند / پایان عملیات جستجو در کمتر از 6 ساعت

به گزارش خبرنگاران اعزامی خبرگزاری فارس از بیرجند به منطقه زلزله‌زده زهان، حدود 16 ساعت از زلزله بزرگ در زهان خراسان جنوبی می‌گذرد و خبرنگار فارس از حدود دو ساعت بعد از حادثه در منطقه زلزله‌زده حضور دارد.

آنچه می‌خوانید بخش نخست روایت خبرنگاران فارس از مناطق‌ زلزله‌زده است:

ساعت 20:38 دقیقه چهارشنبه‌شب زلزله‌ای به بزرگی 5.5 ریشتر زهان در خراسان جنوبی را لرزاند و بنده در منزل شخصی در بیرجند حضور دارم که زلزله را احساس می‌کنم.

بلافاصله در حالی که از خانه خارج می‌شوم با مدیرکل بحران استانداری خراسان جنوبی تماس می‌گیرم و محمد علی آخوندی زلزله را تایید می‌کند اما مکان دقیقش هنوز مشخص نیست.

با خانواده از خانه خارج شده‌ایم و بیم زلزله بعدی را می‌دهیم. احتیاط شرط عقل است. دسترسی به اینترنت ندارم و با دوستانم در خبرگزاری فارس تهران تماس گرفتم و آنان از زلزله 5.5 ریشتری در زهان گفتند. ساعت 20:45 دقیقه یعنی هفت دقیقه بعد از حادثه خبر زلزله را تلفنی روی خروجی فارس استان گذاشتم. سریع‌ترین خبرگزاری بودیم که خبر را منتشر کردیم.

متن خبرم این بود:

به گزارش خبرگزاری فارس از خراسان‌جنوبی ساعت 20:38 دقیقه امشب ‌‌زلزله‌ای به قدرت 5.5 دهم ریشتر ‌در طول جغرافیایی 59.54 و عرض جغرافیایی 33.50 و عمق 9 زهان خراسان‌جنوبی را لرزاند.

شدت این زمین‌لرزه به حدی بود که تمام مردم از وحشت به خیابان‌ها ریخته‌اند.

* خبرنگار فارس نخستین خبرنگاری که در زهان حاضر شد

در خیابان‌ غفاری با ماشین شخصی در حال حرکت هستم و شاهد بیرون آمدن بسیاری از مردم بیرجند از خانه‌هایشان. قطعا زهان آسیب جدی دیده است. فورا تصمیم گرفتم خود را به آنجا برسانم.

ساعت 23 به زهان رسیدم. عمق حادثه بالا بود. البته تنها خبرنگاری بودم که در آن لحظه به منطقه بودم. عکس گرفتم و خبر تلفنی برای تهران می‌خواندم و برخی اخبار را هم برای دوستان بیرجند ارسال می‌کردم.

* نیروهای امدادی کمتر از 10 دقیقه در کانون حادثه بودند

وقتی به زهان رسیدم خیلی‌ها آمده بودند. ادارات هلال احمر، اورژانس، آتش‌نشانی، برق، آب، تلفن، شرکت نفت، بسیج، نیروهای نظامی و انتظامی و ده‌ها دستگاه و مدیر دیگر.

از مردم سؤال کردم چه شد و در حالی که آشفته بودند می‌گفتند فقط ویرانه شدن روستای ما 15 ثانیه طول کشید.

 

از آنان در مورد حضور نیروهای امدادی پرسیدم. می‌گفتند خدا خیر بدهد آنان را کمتر از 10 دقیقه اینجا بودند.

*آخوندی: در کمتر از دو دقیقه کانون زلزله را پیش‌بینی کردیم

در همین زمینه مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی می‌گوید: در همان ابتدا که زلزله رخ داد فکرمان متمرکز این شد که مرکز زلزله کجا بود و با دو دقیقه پرس‌وجو مرکز را پیش‌بینی کردیم و وقتی مرکز لرزه‌نگاری اعلام کرد نیروهای ما در مسیر بودند و تنها اختلاف با مرکز دقیق و پیش‌بینی‌ ما تنها دو کیلومتر بود.

محمد علی‌ آخوندی در پاسخ به سؤالم که چقدر طول کشید نیروهای امدادی به کمک زلزله‌زدگان شتافتند، گفت: 10 تا 15 دقیقه طول کشید که نیروها امدادرسانی را آغاز کردند و با کمک مردم افراد زیر آوار نجات پیدا کردند.

 

 

*مدیر امداد و نجات کشور از امدادرسانی سریع متعجب بود

مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی تاکید کرد: مردم کمک خوبی کردند و جاهایی که افراد سکونت داشتند و تخریب شده بود را فوری به ما نشان دادند و ما عملیات جستجو را خیلی سریع تمام کردیم که مدیر امداد و نجات کشور هم متعجب شده بود.

آخوندی افزود: به طور میانگین عملیات جستجو 72 ساعت طول می‌کشد که در زلزله زهان شش ساعت طول کشید و ساعت سه بامداد روز پنجشنبه عملیات پایان یافت.

*5 نفر از فوتی‌ها از یک خانواده‌اند / زلزله زهان در واقع جان دو نفر را گرفت

مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی با اشاره به فوت شش نفر در این حادثه یادآور شد: پنج نفر از فوتی‌ها از یک خانواده بودند و این پیامی دارد یعنی ما دو فوتی داشته‌ایم و سایر افراد زیر آوار نجات یافته‌اند.

*انتشار 17 خبر در لحظات ابتدایی حادثه در خبرگزاری فارس

همانطور که گفته شد ساعت سه بامداد پنجشنبه عملیات جستجو پایان می‌یابد. در این مدت اغلب مدیران شخصا به منطقه آمده‌اند و نیروهای مختلف اعلام آمادگی کرده‌اند. برخی اخبار آن را بنده روی فارس منتشر کرده‌ام. تا 3 ساعت بعد از حادثه خبرگزاری فارس 17 خبر منتشر کرده که در نوع خود بی‌نظیر است. مسئله‌ای که مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی از آن تقدیر کرد.

* گوشه‌ای از اقدامات بی‌نظیر دستگاه‌های مختلف تا ساعت 3 بامداد

مردم نگران وسایل و اموال زیرآوارند. نیروی انتظامی وارد کار شده و امنیت را به خوبی تامین کرده است.

هلال احمر 300 نیروی امدادی را در کمتر از سه ساعت در منطقه مستقر کرده است.

فرمانده سپاه خراسان جنوبی شخصا در منطقه حاضر است و آماده امدادرسانی است.

برق که در برخی مناطق قطع شده فورا برقرار شده و آب روستایی نیز آب مناطق آسیب‌دیده را تامین کرده است.

مدیر شرکت نفت استان بلافاصله بعد از حادثه نیمه شب در منطقه آمده و اقدام به تامین سوخت می‌کند.

مخابرات تلفن ثابت برخی روستاها را وصل کرده و حتی پوشش تلفن همراه را تقویت کرده است.

راه و شهرسازی در کمتر از 30 دقیقه بعد از حادثه راه دو روستا که بسته شده را باز کرده است.

علوم پزشکی علاوه بر اورژانس که فورا به محل حادثه آمده نیروهایی را برای درمان سرپایی اعزام کرده است.

بنیاد مسکن اکیپ‌های برآورد خسارت و آواربرداری را اعزام کرده و دامپزشکی هم در منطقه حاضر است.

ارتش هم برای اعزام دو گردان "یاور"اعلام آمادگی کرده است.

رئیس سازمان امداد و نجات کشور و مدیریت بحران کشور همه در منطقه هستند. اینها همه تا ساعت سه بامداد اتفاق افتاده است.

*نصب 500 چادر در کمتر از سه ساعت

از ساعت سه بامداد تا شش صبح عملیات اسکان به طول می‌انجامد. اردوگاه اسکان اضطراری شکل می‌گیرد. 500 چادر نصب می‌شود و 5500 پتو و 10 هزار کنسرو و 100 چراغ والر نیز تا ساعت شش صبح بین مردم زلزله‌زده توزیع می‌شود.

 

هوا روشن شده و قرار است تا دقایقی دیگر استاندار خراسان جنوبی و مسئولان کشوری به بازدید از مناطق بیایند.

سری به چادرها می‌زنم و از مردم در زمینه خدمات‌رسانی می‌پرسم و آنها همه دعا برای مسئولان می‌کنند. دغدغه اصلی آنان سرما است.

مدیرکل بحران استانداری خراسان جنوبی قبل از رسیدن استاندار وارد منطقه می‌شود.

*تاکید استاندار بر حفظ آرامش

استاندار خراسان جنوبی به همراه مدیر امداد و نجات کشور و مدیر کل بحران کشور به بازدید از روستاها می‌روند.

استاندار خراسان جنوبی در بازدید از مناطق زلزله‌زده اظهار کرد: تمامی اقدامات لازم در زمینه امداد و نجات، اسکان اضطراری و سایر اقدامات لازم از سوی دستگاه‌های ذیربط بلافاصله بعد از حادثه انجام شد.

 

قهرمان رشید از بکارگیری تمامی امکانات استان در راستای کمک و بازسازی این مناطق خبر داد و افزود: رفت و آمد در تمامی راه‌های مواصلاتی روستاهای زلزله‌زده برقرار است.

استاندار خراسان‌جنوبی با تاکید بر حفظ آرامش گفت: دو دستگاه بالگرد نیز حاوی کمک‌های مردمی از استان‌های کرمان و خراسان‌رضوی به منطقه اعزام شده است.

100 نفر امدادگر نیز از استان‌های خراسان‌رضوی، سیستان و بلوچستان و کرمان در منطقه زلزله‌زده زهان به این منطقه اعزام شده‌اند و مجموع امدادگران 400 نفر شده است.

استانهای خراسان‌رضوی، کرمان و سیستان و بلوچستان برای کمک‌رسانی اعلام آمادگی کرده‌اند.

مسئولان استان به شدت تاکید دارند که مردم از مناطق غیر مقاوم فاصله بگیرند و احتیاط‌های لازم را انجام دهند.

* رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از کمک دولت می‌گوید

حسین قدمی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور دقایقی پیش در بازدید از روستای شاج در زهان آگاه‌سازی مردم در مقابل حوادث غیرمترقبه را، مهم‌ترین گام در کاهش حوادث و بلایای طبیعی دانست.

 

وی ادامه داد: کار امدادگران برای جستجوی تلفات انسانی در منطقه زلزله‌زده زهان شهرستان زیرکوه به طور کامل پایان یافته و آواربرداری آغاز شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: به تمام خسارت دیدگان زلزله مبلغ 25 میلیون ریال کمک بلاعوض و 120 میلیون ریال تسهیلات بانکی با کارمزد چهار درصد و اقساط 15 ساله تعلق می‌گیرد.

قدمی افزود: صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیز تنها به کشاورزانی خسارت پرداخت می‌کند که محصولات خود را پیشتر بیمه کرده باشند.

وی یادآور شد: در پی زمین لرزه 5.5 ریشتری چهارشنبه‌شب در زهان زیرکوه در لحظه نخستین این زلزله گروه‌های امدادی و کمک‌رسانی استان خراسان‌جنوبی به منطقه زلزله‌زده اعزام شدند.

* رئیس سازمان امداد و نجات کشور از رکوردزنی خراسان جنوبی می‌گوید

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور هم در این بازدید از ثبت رکورد کشوری امدادرسانی توسط جمعیت هلال احمر خراسان‌جنوبی در زلزله زهان می‌گوید.

محمود مظفر هم در بازدیدش با اشاره به اینکه اقدامات هلال احمر خراسان‌جنوبی در کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان زهان بسیار عالی بوده است، اظهار کرد: هلال احمر خراسان‌جنوبی در مدت شش ساعت توانسته کار ارزیابی، نجات و اسکان اضطراری در منطقه زلزله‌زده زهان را انجام دهد.

وی از 12 روستای حادثه دیده منطقه زلزله‌زده زهان بازدید کرد و گفت: امدادگران هلال احمر خراسان‌جنوبی با حضور به موقع خود توانستند رضایت حادثه‌دیدگان را جلب کنند.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال ‌احمر کشور ادامه داد: مشکلات حادثه‌دیدگان هم‌اکنون خروج دام‌ها از زیر آوار و خسارت به محصولات کشاورزی آنها از قبیل زرشک است که باید در این راستا سریع‌تر اقداماتی صورت پذیرد.

مظفر، شدت زلزله زهان را بسیار بالا دانست و تصریح کرد: شدت زلزله به حدی بود که نه تنها منازل خشت و گلی بلکه منازل تیرآهنی نیز ترک خورد و باید اغلب مردم در اردوگاه‌های اسکان اضطراری هلال احمر مستقر شوند.

وی افزود: فعالیت تغذیه اضطراری به زلزله‌زدگان از همان ساعت‌های اولیه صبح با دو فروند بالگرد آغاز شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال ‌احمر کشور یادآور شد: عمق این زلزله در دو کیلومتر سطح زمین بوده که بر شدت آن افزوده شده تا حدی که 15 روستا بین 20 تا 80 درصد تخریب شده است.

مظفر از اعزام 18 تیم عملیاتی از نیروهای امداد و نجات از شهرستان بیرجند، شهرستان‌های استان کرمان، سیستان‌وبلوچستان و شهر مشهد با تجهیزات آواربرداری و آمبولانس به منطقه خبر داد و گفت: طی جستجوهای انجام شده تا این لحظه 12 مصدوم و پنج کشته در آمار هلال احمر موجود است

 * وزیر کشور هم تلفنی اوضاع را جویا می‌شود

وزیر کشور در تماس تلفنی با استاندار خراسان‌جنوبی بر خدمات‌رسانی به زلزله‌زدگان زهان تاکید کرده است.

نجار در حالی با استاندار سخن می‌گوید که هم‌اکنون تغذیه بین زلزله‌زدگان در حال توزیع است.

بر اساس اعلام نیروهای امدادی یک کودک در روستای شاج همچنان مفقود است و امدادگران در حال تلاش برای پیدا کردن این کودک از بین آوار هستند.

سرمای هوا در روستاهای کوهستانی این منطقه بالاست و مردم به کمک تیم‌های امدادی به سمت چادرها که در مناطق امن برپا شده‌اند، راهنمایی می‌شوند.

امکانات گرمایشی واصله از مرکز استان و شهر قاین نیز بین مردم توزیع شده و همچنان در حال افزایش است.

روستای شاج بیشترین آسیب را دیده و در سایر روستاها تخریب خانه‌ها اغلب به صورت جزیی بوده که تلفات جانی در پی نداشته است.

*تعداد تلفات 6 نفر اعلام می‌شود

خبر می‌رسد که ساعاتی قبل کودک مفقود پیدا شده است و آمار رسمی قربانیان شش نفر است. بخشدار زهان می‌گوید: پنج نفر از قربانیان زلزله زهان از اعضای یک خانواده بودند.

محمدرضا قرائی در گفت‌و‌‌گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار به دست آمده تعداد شش نفر از همشهریان در اثر رخداد این زلزله جان خود را از دست دادند.

وی ادامه داد: پنج نفر از قربانیان این زمین لرزه اعضای یک خانواده بودند.

بخشدار زهان افزود: یک نفر دیگر از قربانیان این زلزله خانمی از روستای بن‌خونیک این بخش بوده است.

بازدید مسئولان در نوبت صبح با برپایی نماز ظهر و عصر پایان می‌یابد.

 

ادامه دارد...

----

گزارش از احسان مداح، عادل و ابوذر اربابی

----

انتهای پیام/2248/ی

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول