اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون جذب، شناسایی و امور فرهنگی بنیاد ملی نخبگان کشور:

نخبگان قرآنی باید در مسیر انبیا حرکت کنند

خبرگزاری فارس: معاون جذب و شناسایی و امور فرهنگی بنیاد ملی نخبگان کشور گفت: نخبگان قرآنی باید در مسیر انبیا حرکت کنند و این می‌تواند به عنوان نخستین قدم در این راه باشد.

نخبگان قرآنی باید در مسیر انبیا حرکت کنند

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، سید حسن حسینی ظهر امروز در مراسم افتتاحیه نخستین گردهمایی نخبگان سراسر کشور در هتل کوثر  اصفهان اظهار داشت: سیمای علم و به طبع آن ترسیم نخبگی از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به صحبت پیامبر (ص) که علم بسیار، یاد گرفتن نیست بلکه نوری است که خدا به دل هر کس که اراده کند می‌تاباند، بیان داشت: علم از اصطلاحاتی است که در قرن حاضر از کرامات ویژه‌ای برخوردار است و چه بسا از معنی حقیقی خود فاصله بسیاری گرفته است.

معاون جذب و شناسایی و امور فرهنگی بنیاد ملی نخبگان کشور با بیان این مطلب تصریح کرد: تعریف علم و عالم مانند سایر موضوعات نیست که با مراجعه به فرهنگ لغت به توان فهمید به چه کسی عالم و به چه امری علم گفته می‌شود و تنها با مراجعه به ویژگی‌های که در آیات و روایات آمده است، این مهم امکان دارد.

وی با اشاره به اینکه یک نخبه قرآنی از دیدگاه آیات و روایات دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است، تاکید کرد: اگر عالم میراث‌دار هدف‌های انبیا و سعی در شناسایی این هدف‌ها باشد، می‌توان او را با توجه به محتوای قرآنی عالم گفت، اما اگر در این مسیر نباشد، علم او واقعی نیست.

حسینی با بیان این مطلب بعثت انبیا را دارای چهار خصوصیت دانست و اضافه کرد: نخستین هدف بعثت انبیاء، هدف فرهنگی است که همان تعلیم و تربیت و تزکیه روح و نفس است، و اگر  علمی در آن این اهداف نباشد علم نافع نیست.

وی ادامه داد: دومین هدف از بعثت انبیا هدف اجتماعی به این معنا که در آن ایجاد عدالت باشد و علم نیز باید در این مسیر ما را حرکت دهد.

معاون جذب و شناسایی و امور فرهنگی بنیاد ملی نخبگان کشور با ذکر سومین هدف افزود: آزادگی و رهایی از بند اسارت هوای نفس از اهداف تمامی انبیا بوده است و یک عالم نیز باید این اصل را رعایت کند.

وی اضافه کرد: چهارمین هدف مکارم اخلاق است که اجماع آن در شخصیت پیامبر(ص) تجلی پیدا کرده است.

حسینی با اشاره به اینکه علم باید تعلیم و تربیت، آزادگی، تزکیه نفس و اخلاق را به همراه داشته باشد، اظهار داشت: همان‌گونه که قرآن کریم برای عده‌ای مایه سعادت و هدایت و برای برخی منجر به گمراهی و ضلالت می‌شود، بنابراین علم نیز برای عده‌ای علم نافع و نجات‌بخش و برای برخی سبب نابودی و گمراهی است.

وی ادامه داد: اگر به دنبال نخبگی هستیم باید علاوه بر نکات بالا به خشیت یعنی ترس همراه با آگاهی همراه باشیم تا در مسیر علم حقیقی قدم برداریم.

معاون جذب و شناسایی و امور فرهنگی بنیاد ملی نخبگان کشور بیان داشت: از دیگر خصوصیات علم همراه بودن آن با سکوت است که منجر به پذیرش و آزادی فکری می‌شود، به غیر از آن قدرت تشخیص بین حق و باطل را می‌توان برشمرد.

وی در پایان تصریح کرد: علم حقیقی این است که او به سراغ شخص می‌آید و با بصیرتی همراه است و به تعبیری به او وحی می‌شود.

انتهای پیام/خ۱۰

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول