مجید اسدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهربابک اظهار داشت: در کشور ما شایعترین راه انتقال بیماری تب کریمهکنگو ذبح دامهای آلوده و تماس با لاشه دام، خون و احشا پس از ذبح است.
وی افزود: تعداد زیادی از حیوانات اهلی و وحشی مثل گاو، گوسفند، بز، شتر مرغ، خرگوش و ... میزبان تکثیرکننده ویروس و کنههای سخت به ویژه جنس هیالوما هم مخزن و هم ناقل ویروس هستند و میتوانند ویروس را به نوزادان خود منتقل کنند.
اسدی عدم رعایت بهداشت فردی در کشتارگاه و کشتار غیر بهداشتی و قاچاق دام را یکی از مخاطرات جدی انتقال بیماری به انسان به ویژه سلاخان و کارکنان کشتارگاههای دام دانست و بیان داشت: انتقال انسان به انسان از طریق تماس با خون و ترشحات بیمار و نیز وسایل آلوده بیمار امکانپذیر است.
وی در زمینه علائم این بیماری در انسان گفت: آغاز ناگهانی همراه با سردرد، تب بالا، کمردرد، درد مفاصل، دل درد، قرمزی صورت و چشم، خونریزی نقطهای کام و لثه و با پیشرفت بیماری خونریزیهای گسترده زیر جلدی، دستگاه گوارش، خون دماغ شدید و خونریزیهای غیر قابل کنترل در محل تزریق از روز چهارم آغاز تا حدود دو هفته است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهربابک مرگ و میر ناشی از این بیماری را حدود 9 تا 50 درصد اعلام و با اشاره به علائم بیماری در دام عنوان کرد: بیماری در دام علامت واضحی نداشته و معمولا با یک تب نامشخص همراه است.
اسدی تصریح کرد: جلوگیری از نقل و انتقال و کشتار دامهای قاچاق با اقدامات قرنطینهای و نظارتی دامپزشکی، مبارزه با انگلهای خارجی دام از طریق سمپاشی، حمام ضد کنه، بهسازی اماکن دامی و رعایت نکات ایمنی هنگام حمل و نقل و کشتار دام ضروری است.
انتهای پیام/ب20/ژ1001