محمد رمضانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رودبار با اشاره به اهمیت افتتاح نخستین آزمایشگاه ارزیابی حسی کشور در این شهرستان اظهار کرد: با وجود اهمیت بسیار بالای زیتون به لحاظ دارویی و انرژی و نقش آنها در سلامتی جامعه، روغن زیتون و زیتون تولید شده در کشور در سبد غذایی مردم از جایگاه کمی برخوردار است.
وی افزود: متوسط مصرف سرانه روغن زیتون در کشورهای تولیدکننده زیتون مانند اسپانیا بیش از 9 کیلوگرم، در یونان 11 کیلوگرم، در ایتالیا حدود 10 کیلوگرم و در بقیه کشورهای اروپایی نیز بالغ بر 4 کیلوگرم است در حالی که متوسط مصرف روغن زیتون در ایران 120 گرم است.
این مسئول بیاعتمادی مصرفکنندگان نسبت به کیفیت روغن زیتون داخلی و عدم اطلاع از اهمیت مصرف آن را از دلایل استقبال نکردن مردم ایران نسبت به روغن زیتون عنوان کرد.
وی کیفیت کم روغن زیتون و نبود زیرساختهایی برای کنترل آن و معرفی روغنهای خوب از بد را از دیگر دلایل بیاعتمادی مردم نسبت به روغن زیتون داخلی دانست.
رمضانی ابراز کرد: ممکن است تعدادی از باغداران در رودبار بهترین زیتون دنیا را تولید کنند که قیمت این روغن در جامعه بینالمللی 50 تا 70 هزار تومان است اما هیچ زیرساخت و مدلی برای معرفی این روغن زیتون در بازار وجود ندارد.
وی با بیان اینکه زمانی که مصرفکنندگان نمیتوانند روغن خوب و بد را تشخیص دهند روغن زیتون را به صورت دکور در منزل مصرف میکنند، تصریح کرد: این در حالی است که روغن زیتون در کشورهای اروپایی به عنوان یک غذای اصلی در سه وعده صبحانه، نهار و شام استفاده میشود.
رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار خاطر نشان کرد: برای برطرف کردن این مشکل، بهبود و کنترل کیفیت طبق استاندارد شورای بینالمللی زیتون (I.O.C) روش ارزیابی حسی روغن زیتون برای درجهبندی پیشنهاد شد.
وی ادامه داد: با حمایت قاطع مسئولان استان و شهرستان مراحل ساخت نخستین آزمایشگاه مدرن تست پانل کشور از سال 90 آغاز شد و امروز آماده بهرهبرداری است.
رمضانی این آزمایشگاه را با زیربنای 100 متر مربع شامل اتاق پانل 25 متر، اتاق آزمایشگاه 25 متر، اتاق نمونهگیری و اتاق مشاوره اعضای پانل ذکر کرد و یادآور شد: تجهیزات این آزمایشگاه نیز تامین شده است.
انتهای پیام/ع20/د1000