اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس شبکه دامپزشکی‌ کرمان عنوان کرد

مایه‌‌کوبی 96 هزار دام علیه‌ بیماری شاربن در کرمان

خبرگزاری فارس: رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 96 هزار و 885 راس گوسفند و بز علیه‌ بیماری شاربن در این شهرستان واکسینه شدند.

مایه‌‌کوبی 96 هزار دام علیه‌ بیماری شاربن در کرمان

محمد‌مهدی یزدان‌پناه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمان اظهار داشت: بیماری شاربن یکی از بیماری‌های مشترک انسان و دام است و این بیماری باکتریایی بیشتر در فصول بهار و پاییز اتفاق می‌افتد.

وی افزود‌: این بیماری بیشتر در حیواناتی از جمله گاو‌، گوسفند و بز یافت می‌شود که علامت مشخص آن خارج شدن خون قیری رنگ منعقد نشده از منافذ بدن پس از مرگ است. 

یزدان‌پناه با اشاره به راه‌های انتقال این بیماری از طریق خوراکی‌، استنشاق باکتری و خراش‌های پوستی عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 96 هزار و 885 راس گوسفند و بز علیه این بیماری واکسینه شدند.

وی با اشاره به نقش دامپزشکی در تأمین بهداشت و سلامت جامعه گفت: رعایت بهداشت از جمله باز نکردن لاشه حیوانات مبتلا‌ و دفن‌ آنها در عمق دو متری زمین و پاشیدن آهک‌، قرنطینه‌ دام‌های مشکوک، ضدعفونی‌ جایگاه‌های نگهداری دام و واکسیناسیون سالانه دام‌های حساس از جمله اقدامات پیشگیرانه و کنترلی این بیماری است.

تشکیل اکیپ‌های ‌ویژه بازرسی دام‌ نذری در زرند

محمد جانباز رئیس شبکه دامپزشکی زرند در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از تشکیل اکیپ‌های بازرسی لاشه‌های نذری ویژه روزهای تاسوعا و عاشورا خبر داد.

وی افزود:‌ این طرح در قالب دو اکیپ ثابت و دو اکیپ سیار کار بازرسی و نظارت بر دام‌های نذری در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت هفت و 30 دقیقه صبح تا 21 شب را انجام می‌دهند.

جانباز عنوان کرد: کشتارگاه دام نیز در روزهای مذکور باز بوده و هموطنان‌ می‌توانند دام‌های نذری خود را در کشتارگاه کشتار کنند.

وی از همشهریان ‌خواست که با اکیپ‌های نظارتی همکاری لازم را به عمل آورند و در صورت نیاز با شماره تلفن 4222227 شبکه دامپزشکی زرند تماس حاصل کنند.

استقرار دو اکیپ ثابت و سیار دامپزشکی در فهرج

مهدی بمان‌دشتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج به خبرنگار فارس گفت: ناظران بهداشتی شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج در دو شیفت کاری به صورت دو گروه ثابت و سیار در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی بر کشتار بهداشتی دام و سلامت فرآورده‌های خام دامی مصرفی در فهرج نظارت دارند.

وی بیان داشت: از آن جا که اصلی‌ترین راه‌های انتقال بیماری مشترک به انسان تماس با خون و ترشحات دامی آلوده است و با توجه به اینکه کشتار غیر بهداشتی دام در معابر و اماکن عمومی سبب انتشار آلودگی می‌شود، گروه‌های نظارتی تشدید می‌شوند.

بمان‌دشتی خاطرنشان کرد: نظارت شبکه دامپزشکی بر کشتار بهداشتی دام شامل معاینه دام قبل از کشتار و اطمینان از سلامتی آن، نظارت بر نحوه کشتار و بازدید از لاشه‌ بعد از کشتار است،‌ شهروندان دام‌های زنده مورد نیاز خود را زیر نظارت دامپزشکی تهیه کنند.

وی گفت: همچنین برای رعایت بهداشت و جلوگیری از انتقال بیماری به ویژه بیماری‌های مشترک، کشتار دام در ایام تاسوعا و عاشورا با نظارت کامل شبکه دامپزشکی صورت می‌گیرد.

بمان‌دشتی ابراز داشت: شهروندان نیز در صورت مشاهده هرگونه تخلف به شبکه دامپزشکی گزارش و یا با شماره 03464360221 تماس برقرار کنند.

انتهای پیام/80013/ی/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول