محمدحسین شهریارزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بردسیر اظهار داشت: طی هشت ماهه ابتدای سال جاری 3 هزار و 204 رأس دام در کشتارگاه بردسیر کشتار شده است.
وی خاطرنشان کرد: لاشه پنج رأس دام سبک و سنگین نیز در کشتارگاه بردسیر به علت ابتلا به بیماری و غیرقابل مصرف بودن، ضبط و معدوم شده است.
شهریارزاده تصریح کرد: با توجه به نامناسب بودن فضای کشتارگاه بردسیر و ظرفیت پایین کشتار در این مکان راهاندازی کشتارگاه صنعتی و افزایش کشتار نه تنها موجب افزایش کیفیت و بهداشت تولید و عرضه گوشت میشود، بلکه این شهرستان میتواند بخشی از گوشت مصرفی دیگر شهرستانهای استان را نیز تأمین کند.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان شبکه دامپزشکی بردسیر بر نحوه کشتار و تولید گوشت در کشتارگاه دام این شهرستان نظارت میکنند و از طریق اجرای طرح تضمین کیفیت فرآوردههای دامی از گوشت تمام دامها نمونهبرداری و آزمایش صورت میگیرد.
وی نظارت بر تمام مراحل تولید، حمل و نقل و عرضه فرآوردههای دامی را از وظایف مهم دامپزشکی دانست و بیان داشت: این امر مانع از انتقال بیماریهای منتقله از این فرآوردهها به جمعیت انسانی میشود.
شهریارزاده ابراز داشت: طی هشت ماهه ابتدای سال جاری یک هزار و 52 مورد بازدید از مراکز عرضه فرآورده خام دامی بردسیر صورت گرفته که یک هزار و 394 کیلوگرم فرآورده غیرقابل مصرف ضبط و معدوم شده است.
وی فعالیت کشتارگاه دام به عنوان یک محل برای ذبح بهداشتی و شرعی دام را از ملزومات هر شهر دانست و گفت: ذبح دام باید بر اساس موازین بهداشتی تعریف شده و زیر نظر کارشناسان دامپزشک انجام شود.
سرپرست شبکه دامپزشکی بردسیر گفت: انجام ذبح سنتی دام میتواند آسیبهای بهداشتی برجستهای بر سلامت جامعه وارد کند.
شهریارزاده افزود: بسیاری از بیماریهای دامی و بیماریهای قابل انتقال میان انسان و دام از جمله کیست هیداتید، سیستیسرکوسها، فاسیولوز، سل، سارکوسیستوز و بیماریهای تبدار و عفونی دام و لاشههای مبتلا به زردی در کشتارگاهها توسط بازرسان بهداشتی کشف میشود و همچنین ناظران شرعی نیز در زمینه ذبح اسلامی دام نظارت دارند.
انتهای پیام/80027/ی/ض1002