اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مسئول هیئت سرپرستی اتحادیه قالیبافی:

سود زحمت قالیبافان کرمانشاهی در جیب تجار فرش سایر استان‌ها می‌رود

خبرگزاری فارس: مسئول هیئت سرپرستی اتحادیه قالیبافی گفت: بیشترین سود زحمت قالیبافان کرمانشاهی در جیب تجار فرش سایر استان‌ها می‌رود چراکه تجار فرش کرمانشاه از جایی دیگر خرید می‌کنند.

سود زحمت قالیبافان کرمانشاهی در جیب تجار فرش سایر استان‌ها می‌رود

 منصوره رضایی در گفت‌وگو با خبر‌نگار فارس در کرمانشاه، اظهار کرد: طبق آمار بیش از 65 هزار نفر در سال 91 به‌عنوان قالیباف ثبت‌نام کرده و عضو شده‌اند و حدس می‌زنیم از این تعداد بیش از 7 هزار قالیباف فعال باشند.

رضایی ادامه داد: کسانی که ثبت‌نام می‌کنند،کارت قالیبافی دریافت می‌کنند و زیر پوشش بیمه قرار می‌گیرند که برای این موضوع باید در آزمون قالیبافی قبول شوند.

وی با بیان بازدید مستمر از کارگاه‌های قالیبافی تصریح کرد: در اکثر محلات کرمانشاه دار قالیبافی وجود دارد و به طور مستمر از کارگاه‌های قالیبافی بازدید می‌کنیم.

مسئول هیئت سرپرستی اتحادیه قالیبافی سطح سواد قالیبافان را که بیشتر خانم‌ها هستند در حد سیکل اعلام کرد و گفت: از مشکلاتی که اکنون با آن مواجه هستیم این است که امسال قالیبافان به‌دلیل کمبود بودجه، موفق به دریافت وام نمی‌شوند و همچنین مواد‌ اولیه به‌آسانی تهیه نمی‌شود، قیمت‌ها نیز بالا رفته و بهره وام قالیبافی که به کارگاه‌ها داده می‌شود بسیار بالا است.

وی با بیان اینکه زنان بی‌سرپرست می‌توانند به عنوان شغل به این حرفه نگاه کنند ادامه داد: به‌طور متوسط برای یاد گرفتن قالیبافی 2 ماه زمان لازم است و هر بافنده در سال 1 تا 3 متر فروش می‌ماند.

رضایی افزود: بیشترین سود زحمت قالیبافان کرمانشاهی در جیب تجار فرش سایر استان‌ها می‌رود چراکه تجار فرش کرمانشاه از جایی دیگر خرید می‌کنند.

مسئول هیئت سرپرستی اتحادیه قالیبافی گفت: مسئولان می‌توانند با خرید کردن از قالیبافان و کارگاه‌های قالیبافی و همچنین معرفی تجار امین و برگزاری کلاس‌های آموزشی به ما کمک کنند. 

وی تصریح کرد: در سال‌جاری بازدید از کار بافنده‌ها سریع‌تر انجام می‌شود و روال زیرپوشش بیمه در آمدن قالیبافان زودتر انجام می‌پذیرد.

رضایی شهرک رسالت، کرناچی و شهرک معلم را از محله‌هایی دانست که تعداد قالیبافان در آن زیاد است.

وی با اشاره به اینکه روش‌های قالیبافی تغییر پیدا کرده است اظهار کرد: شکل قالی‌ها تغییر یافته و به سرعت بافته می‌شود و همچنین وضعیت بهداشت نخ و نقشه نیز بهبود پیدا کرده است.

مسئول هیئت سرپرستی اتحادیه قالیبافی افزود: سعی ما بر این است چله‌کشی سنتی را پیاده کنیم‌، چرا‌که باعث مرغوبیت فرش می‌شود و تا به‌حال هیچ کشوری نتوانسته تولیدش را جایگزین فرش ایران کند. 

وی افزود: ذره ذره تار و پود قالیبافی طلا است و ماندگار خواهد ماند باید تار و پود قالیبافی را با عشق به هم پیوند زد.

رضایی در پایان گفت: زنان کرمانشاهی در زمینه قالیبافی بسیار با‌ذوق هستند و نیاز به توجه مسئولان دارند.

انتهای پیام/2700/غ/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول