اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی آذربایجان‌شرقی در فهرست آثار ملی:

طرح جامع مرمت مسجد جامع بزرگ شبستر اجرایی می‌شود

خبرگزاری فارس: رئیس شورای ثبت آثار تاریخی آذربایجان‌شرقی در فهرست آثار ملی از آغاز طرح جامع مرمت مسجد جامع بزرگ شهرستان شبستر خبر داد.

طرح جامع مرمت مسجد جامع بزرگ شبستر اجرایی می‌شود

  به گزارش خبرگزاری فارس از شبستر، تراب محمدی صبح امروز در بازدید از مسجد جامع بزرگ شبستر در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اهمیتی که این مسجد از لحاظ عقیدتی برای مردم منطقه داشته و اهالی تمام روستاهای نزدیک برای اقامه نماز جمعه به آن مراجعه می‌کنند، علاوه بر مرمت خود مسجد، طرح جامعی نیز در بازسازی تمام مجموعه تاریخی آن اجرایی می‌شود.

وی تصریح کرد: علاوه بر مرمت مسجد، روابط این پایگاه با اطراف و بافت شهری آن از طریق فراهم کردن امکانات و تاسیسات مورد نیاز بهسازی می‌شود.

محمدی با اشاره به تغییرات عمده صورت گرفته روی این مجموعه اظهار کرد: در گذشته مسجد جامع شبستر داخل میدانی قرار داشته که علاوه بر خود مسجد شامل باغ و حمام مسجد جامع، ورودی راسته بازار قدیم و سبزه میدان نیز می‌شده است.

وی یادآور شد: خود بنای اصلی مسجد نیز از بخش‌هایی نظیر میدانچه، مناره، سردرب ورودی، گنبدخانه، شبستان محل نماز و باغی که تخریب شده است، می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان با اشاره به مرمت‌های صورت گرفته روی این مجموعه خاطرنشان کرد: در محل سابق باغ مجموعه اکنون حیاطی با امکاناتی نظیر آشپزخانه، سرویس‌های بهداشتی و سیستم برق راه‌اندازی شده که در ادامه امیدواریم بتوانیم باغ مسجد جامع را روی سطح این حیاط الحاقی احیا کنیم.

محمدی از پایان مرمت مناره مسجد جامع شبستر به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین بخش‌های به‌جا مانده این مسجد، تا پایان سال‌جاری خبر داد و گفت: در دوره تیموری و اوایل قرن هشتم هجری این مناره به مسجد اضافه شده که تا پایان سال مرمت آن و نیز مرمت میدانچه مسجد به پایان می‌رسد.

وی با اشاره به گنبدخانه به‌عنوان مهمترین بخش این مسجد اظهار داشت: روی این گنبدخانه دست نوشته‌هایی از دوره صفوی باقی مانده که شامل اشعاری است که نشان می‌دهد مسجد جامع شبستر در دوره صفویه پایگاه مهم مذهبی اهل تشیع در مبارزه با عثمانی‌ها بوده است.

محمدی قدمت این مسجد را چند دوره‌ای دانست و یادآور شد: اصل بنا مربوط به حکومت ایلخانی است که تنها سکوی سنگی و بقایای بخش پایین دست مسجد از آن باقی مانده، مناره در دوره حکومت تیموریان الحاق شده و در دوره صفوی، بنا به‌صورت کلی مرمت و  بازسازی شده که ورودی مجموعه از قسمت شمالی به شرقی منتقل شده است.

وی با بیان اینکه این نشانه‌های دوره‌های مختلف تاریخی با لایه‌برداری، بازخوانی و احیای خطوط هنگام مرمت مسجد جامع شبستر به‌دست آمده است، گفت: در دوره‌های پس از صفوی مانند قاجار و بعد از آن یک ردیف طاق و چشمه و نیز ایوانی در سمت شرقی مسجد اضافه شده که بعدها همین ایوان نیز تا حدودی تخریب شده است.

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی استان خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین نکات در این اثر، باقی ماندن گنبدخانه مسجد است که با توجه به تخریب اغلب گنبدها پس از زلزله، یکی از قابل توجه‌ترین آثار به‌جا مانده پس از دوره صفوی به‌شمار می‌رود.

مسجد جامع شهرستان شبستر یکی از مساجدی است که از محل اعتبارات مرمت مساجد آذربایجان‌شرقی در سال 90 مرمت می‌شود.

انتهای پیام/ش10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول