اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه مازندران:

حضرت رسول (ص) برای جهانیان همیشه الگوست

خبرگزاری فارس: رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران گفت: حضرت رسول (ص) برای همیشه، برای جهانیان سرمشق و الگوست.

حضرت رسول (ص) برای جهانیان همیشه الگوست

به گزارش خبرگزاری فارس از بابلسر، در آستانه سالروز رحلت جانسوز رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (ص)، شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت امام رضا (ع) مراسم قرائت زیارت بعیده حضرت رسول اکرم (ص)، پنجشنبه شب با حضور دانشگاهیان دانشگاه مازندران در نمازخانه سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

سید علی‌اکبر ربیع نتاج عضو هیئت علمی و رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران، پس از قرائت زیارت بعیده، با استناد به آیه 20 سوره مبارکه احزاب« لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه ...»افزود: وجود کلمه «کان» دال بر استمرار است، یعنی وجود مبارک حضرت رسول «ص» برای همیشه، برای جهانیان سرمشق و الگوست.

وی گفت: اسوه حسنه « خوبی‌ها»، نشانه، وجود اسوه سیئه « بدی‌ها» است، و این دو مفهوم (حسنه و سیئه) همیشه وجود داشت و دارد و می‌بینیم در جامعه بعضی افراد اسوه سیئه هستند. در زندگی‌شان اهل حقه و نیرنگ هستند و به گونه‌ای عمل می‌کنند که گاهی از شیطان هم پیشی می‌گیرند.

ربیع نتاج با طرح این سئوال که چه کسانی باید او را«حضرت رسول (ص) را» برای همیشه در زندگی خود الگو قرار دهند، بیان کرد: مؤمنان، آنانی که به خدا و رسولش ایمان دارند، مردان و زنانی که به روز قیامت و زندگی پس از مرگ ایمان دارند و کثیر ذکرها، کسانی که دائم به‌یاد خدا هستند، اینان باید در مسائل عبادی، اجتماعی، اقتصادی، تربیتی، خانوادگی و در سبک زندگی یعنی در رفتار با دیگران، در سخن گفتن، در خوردن، در خوابیدن، در پوشیدن و در همه شئون زندگی رسول اکرم «ص» را الگوی خود قرار دهند.

وی در ادامه پیرامون سیره اخلاقی پیامبر رحمت «ص» افزود: آن حضرت، در خوش‌گویی، تواضع و مدارا با مردم، برخورد دنیا، برخورد با دوست و دشمن الگوست. هیچ وقت مغرور نبود، هیچ وقت سخنان ناپسند و دشنام به کسی نگفت و دیگران را نیز از دشنام دادن، نهی می‌کرد.

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه مازندران گفت: قرآن کریم نیز به اخلاق پیامبر «ص»اشاره دارد و می‌فرماید:« و انک لعلی خلق عظیم » «سوره قلم ـ آیه 4». ای پیامبر، تو اخلاق عظیم و بر جسته‌ای داری. صفات عالی انسانی و مکارم اخلاق، چنان در او جمع بود که دشمنان را تحت تاثیر قرار می‌داد و دوستان را سخت مجذوب خود می‌کرد.

ربیع نتاج ادامه داد: در صفات ائمه «ع» آمده است، « لم یکونوا سبابین ». ائمه (ع) هرگز به کسی دشنام نمی‌دادند. هرگز، حتی در مقابل دشنام‌گویان نیز مقابله به مثل نمی‌کردند و همان دشنام را به آنها بر نمی‌گرداندند بلکه با مهربانی و صعه صدر و گاهی با برآوردن حاجات و نیازمندی‌های آنان برخورد می‌کردند.

وی گفت: اخلاق پیامبر نیکو بود و همین، سبب پیشرفت دین او شد و می‌فرمود:«در میزان و پرونده عمل، هیچ چیزی سنگین‌تر از اخلاق نیکو نیست. و محبوب‌ترین شما در نزد خدای متعال، خوش‌اخلاق‌ترین شماست و همواره همه را به اخلاق نیک توصیه می‌کردند.

وی افزود: برخلاف رفتار بعضی از ماها که منتظریم دیگران به ما سلام کنند، آن حضرت همیشه در سلام کردن پیش دستی می‌کرد و می‌فرمود:« اگر کسی نزدتان آمد و قبل از سلام کردن، شروع به سخن گفتن کرد، پاسخش ندهید».

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه مازندران در پایان گفت: اگر چه مستحب است سوار بر پیاده، کسی که وارد می‌شود، کوچک بر بزرگ، فرزند بر والدین، شاگرد بر استاد و ... سلام کند ولی همیشه خود حضرت در سلام کردن پیشی می‌گرفت.

انتهای پیام/86025/صا30/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول